În perioada 12-14 februarie, o delegație a Parlamentului European, compusă din membrii Comisiei IMCO (Piață internă și protecția consumatorilor), va afectua o vizită oficială în Spania, la Madrid.

Membră a Comisiei, umanista Maria Grapini va fi prezentă, în această perioadă, la numeroase întâlniri cu oficialii spanioli, va participa la vizita Congresului, respectiv la schimbul de opinii cu membrii Comitetului pentru Uniunea Europeană, va discuta cu secretarul de stat pentru Uniunea Europeană.

Delegația IMCO va merge și la ONCE (Fundația pentru Cooperare și Incluziunea Socială a Persoanelor cu Handicap), la facilitățile sale din cadrul Hotelul ILUNION tower, în fapt un exemplu mondial de clădire accesibilă și un model de centru special de ocupare a forței de muncă.

Europarlamentarul PPU-sl și colegii din PE vor discuta și cu ministrul spaniol pentru sănătate, servicii sociale și egalitate, responsabil cu accesibilitatea și protecția consumatorilor.

Agenda Comisiei IMCO mai cuprinde o deplasare la sediul central al titanului spaniol în telefonie, o vizită la campusul din Madrid și o întâlnire cu tineri antreprenori.

Campusul Madrid este o inițiativă de pionierat pentru promovarea startup-urilor operate de Google, oferind diferite resurse și oportunități. Aici se organizează conferințe care servesc drept platformă pentru schimbul de cunoștințe.

Umanista Maria Grapini va vizita la Madrid sediul unei companii inovatoare, unde se va întâlni cu organizațiile spaniole de consumatori și cu tinerii antreprenori spanioli.

Un punct important pe agenda europarlamentarului PPU-sl îl constituie întâlnirea cu ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, precum și cu numeroși români care trăiesc la Madrid. Maria Grapini a primit numeroase semnale din partea asociațiilor de români din Spania, în preambulul acestei vizite, astfel că discuțiile de la Madrid sunt mai mult decât așteptate, dinspre ambele părți.