Mai sunt două luni până ce ne vom alege parlamentarii. Oamenii cei mai însemnați, teoretic, dintr-o democrație sănătoasă. Indiferent de culoarea politică, deputații şi senatorii oricărui stat civilizat sunt respectați şi respectabili! În marea lor majoritate.

Ce privelişte oferă România? Un tablou sinistru al jocurilor de culise, de la stânga la dreapta eşichierului politic, un amestec imoral de interese meschine ale unora şi altora care, oficial, se prezintă duşmani să zicem, dar, în fapt, sunt buni amici de afaceri, de preferință pe banii statului. Precampania electorală scoate la suprafață lucruri pe care mulți le-am bănuit, nu de ieri, de astăzi, unii le-am şi spus public, fapte aflate sub orice nivel minim al moralității, imputabile oriunde, nu şi aici… Ultimele zile ale realității politice romăneşti sunt triste şi dezamăgitoare. Aşa zisa curățenie în forță este părtinitoare şi deseori tardivă sau incompletă. Răul n-a fost reparat, răufăcătorii nu sunt afectați, eventual linşați public şi atât. Averile ilicite sunt de neatins, pagubele rămân nerecuperate, singura care iese rău şifonată fiind onoarea. Dar cine-o mai deține şi cui îi mai pasă de ea?

În astfel de condiții descurajante, ce să alegem? Pe cine să credităm? Rădăcina încrederii în purtătorii de carnete de partid a fost grav avariată şi mai are doar un pas până la distrugerea iremediabilă. Partidele mari s-au dat şi se dau într-un spectacol ridicol, bătăliile pentru locuri eligibile pe liste sunt deja la vedere, se calcă peste orice şi pe oricine. Consacrații într-ale Parlamentului n-ar face pasul înapoi, nici chiar puşi în fața respingerii publice a blocului votant. Nu mai contează sondaje, public, simpatii. Contează interesul, perspectiva şi… imunitatea!

Partidele de conjunctură, răsărite în miez de noapte pentru a strica sau cârpi diverse ulterioare majorități, sunt demne de compasiune… Nu oferă nimic, dar promit totul.

Partidele serioase, dar fără expunere permanentă, cum este PPU-SL, n-au sorți de izbândă. Nu prezentăm interes pentru televiziuni, că nu ne certăm, nu generăm scandaluri, deci nu facem rating. Propunem de luni de zile oameni noi, buni profesionişti în meseriile lor, dornici să se implice şi să schimbe realitatea aceasta tristă şi periculoasă, candidați care chiar au ce oferi! Sunt femei de onoare, fie stăpâne pe afacerile proprii, fie angajate, tinere, mature, care s-au săturat să stea deoparte şi să comenteze, respectiv bărbați decişi să-şi pună la dispoziție timpul şi cunoştințele pentru a tranşa, odată pentru totdeauna, chestiunea politică îndoielnică din societatea românească!

Vă rog să-i urmăriți, să-i cunoaşteți, să-i analizați şi să-i triați. Eu vă asigur că umaniştii au ce oferi acestei țări şi pot produce declicul mult dorit! Din păcate, riscăm să nu putem candida la alegerile parlamentare pentru că nu am dorit să facem alianțe de conjunctură cu partide care au mulți oameni compromişi.

Decembrie e aproape. Merităm un Parlament “purificat”, depinde doar de noi cum şi din cine îl alcătuim. Doamne ajută!