Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează, vineri, 24 noiembrie, la Constanța, o dezbatere interesantă, cu actori relevanți din regiune, despre dezvoltarea sustenabilă a turismului și infrastructurii pe litoralul Mării Negre. Oraşul de la malul Mării Negre va reuni reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai organizațiilor și asociațiilor de profil, precum și reprezentanți ai autorităților locale și centrale, presă locală şi regională.

Biroul de Informare al PE propune şi o masă rotundă cu studenți ai Universității Ovidius, despre viitorul Uniunii Europene, având ca punct de plecare temele lansate în cadrul dezbaterii privind Starea Uniunii, din luna septembrie.

La iniţiativa organizatorilor, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, este invitat special şi vorbitor principal, în cadrul acestor evenimente care vor lua în discuţie teme importante, de actualitate, în care umanista are o expertiză incontestabilă:  patrimoniu și turism cultural, turism balnear și facilități de agreement, infrastructură și conectivitate, formare profesională și calitatea serviciilor turistice, investiții pentru viitor – parteneriatul public-privat și proiectele europene.

Maria Grapini va vorbi, aşadar, în cadrul celor două secţiuni, “Uniunea Europeană, de la 28 la 27 de state membre. Provocări și oportunităţi”, respectiv “Dezvoltarea sustenabilă a turismului și infrastructurii pe litoralul Mării Negre”.

La Constanţa vor fi prezenţi ministrul Turismului, reprezentanţii Biroului de Informare al PE, eurodeputaţi, ziarişti.

Vineri, 24 noiembrie, evenimentul constănţean va fi transmis în direct, pe https://www.facebook.com/EPIO.Romania și http://www.caleaeuropeana.ro, începând cu orele 16:30.