O veste îmbucurătoare vine dinspre UE, pentru toți utilizatorii de telefonie mobilă! Europarlamentarul umanist Maria Grapini a declarat, miercuri, 5 aprilie, că proiectul de Rezoluție legislativă, referitor la propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului, de modificare a Regulamentului (UE) nr. 531/2012 în ceea ce privește normele referitoare la piețele de roaming este pe ultima sută de metri. Mai precis, începând cu data de 15 iunie, suprataxele de roaming se elimină!

Eliminarea acestora este subordonată, așadar, aplicabilității oricărui act legislativ propus de Comisie care prevede măsuri corespunzătoare în urma reevaluării piețelor de roaming cu ridicata, pentru a face posibilă eliminarea suprataxelor de roaming cu amănuntul.

Maria Grapini a avut o luare de poziție în PE, pe această temă, prin care a salutat decizia.

“In sfârșit, vom intra în normalitate în ceea ce privește comunicarea în Piața internă și vom avea o protecție a consumatorilor unitară! Consumatorii de roaming nu puteau verifica de ce au o factură mare într-o altă țară. Este un pas important pe care îl facem prin eliminarea costurilor de roaming. Piata internă a UE va fi mai dinamică si toată lumea va avea de câștigat! Sper că și Comisia îsi va face treaba și-anume să monitorizeze si să elaboreze, până la sfârșitul anului, un mecanism de sustenabilitate  pentru derogări excepționale”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.