Zi mare la Strasbourg, miercuri, 27 martie! Un grup asumat de europarlamentari din țările baltice și est-europene și-a impus punctul de vedere în Parlamentul European, într-un subiect fierbinte pentru transportatorii din Estul Europei: controversatul pachet de mobilitate a fost scos de la vot.

Cea care a luptat cot la cot cu transportatorii României, din debutul discuțiilor controversate, pe…viața lor până la urmă, Maria Grapini, a dat vestea, cu emoție, chiar din mijlocul lor. Astăzi, la Strasbourg, peste 300 de transportatori s-au strâns din nou să protesteze împotriva pachetului de mobilitate, în forma actuală.

Europarlamentarul român, Maria Grapini, s-a aflat printre ei: “Am fost și sunt alături de ei, le mulțumesc pentru încredere și pentru parteneriatul extraordinar creat! Împreună, am învins! Am reusit să scoatem de la vot pachetul de mobilitate! Este o victorie si o dreptate făcută celor care ne-am luptat pentru respectarea regulamentelor Parlamentului European! Rapoartele se vor întoarce la Comisia TRAN, așa cum este firesc! E o zi mare, ce deschide o perspectivă firească și echitabilă pentru transportatorii est-europeni! Nu suntem două Europe, ci una, mare și unită!”, a declarat, de la Strasbourg, Maria Grapini.

Reamintim faptul că tensiunea asupra zilei de 27 martie a fost una imensă, în condițiile în care, în seara precedentă, se numărau cu emoție voturile pe moțiunea care, practic, astăzi, a adus vânt de libertate în rândul transportatorilor.

Europarlamentarul Maria Grapini este unul dintre cei mai fervenți susținători ai cauzei lor, românca având numeroase demersuri comune la activ, transpuse în rapoarte europene. Grapini a sancționat anormalitatea, declarând că orice dosar, raport sau regulament, odată respins în Comisia de specialitate, trebuie obligatoriu să se întoarcă din nou la comisie. Ceea ce s-a și întâmplat, astăzi!