Umaniștii europarlamentarului Maria Grapini vor fi prezenți și mâine, de Ziua Unirii, așa cum fac, an de an, la evenimentele pe care Prefectura județului Timiș le organizează la Timișoara.

În dimineața zilei de 24 ianuarie, reprezentanții PPU-sl Timiș vor depune o coroană la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, situat în zona centrală a orașului de pe Bega. Alături de ei, la evenimentele oficiale, vor fi prezenți cei din Asociația Seniorilor Timișoara, precum alți membri și simpatizanți umaniști.

Liderul umanist, europarlamentarul Maria Grapini se va afla, mâine, la Focșani, ca urmare a invitației președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Grapini va participa la toate punctele din programul oficial ce se va desfășura în Piața Unirii din Focșani, program amplu ce cuprinde trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, Intonarea Imnului Național, moment evocator dedicat momentului Micii Uniri de la 1859, o lansare de emisiune de mărci poștale dedicată celebrării a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, paradă militară, discursuri oficiale.

Dată fiind invitația oficială la evenimentele din orașul Unirii, Maria Grapini nu va putea fi prezentă la Timișoara. Umanista a transmis, însă, o jerbă pentru ceremoniile din orașul de pe Bega și un mesaj timișorenilor și românilor.

“Menirea mea, ca om politic și europarlamentar, fie aici, în țară, fie acolo, la Bruxelles sau Strasbourg, este unitatea! Mă lupt pentru unitate, pentru o Românie unită! Timișorenilor le doresc putere, verticalitate și luciditate! Orașul nostru a dat tonul schimbării supreme, în 1989, sper să demonstrăm, acum, că lupta pentru democrație, transparență, legi clare și reguli constituționale n-a fost în zadar! Suntem puși, ca de atâtea alte ori în istorie, în fața unor momente grele pentru țară, dar am convingerea și speranța că, uniți, le putem depăși pe toate! Așa gândesc eu, acesta este crezul umaniștilor! La mulți ani, Timișoara, la mulți ani, România!”, a transmis Maria Grapini, de Ziua Unirii. Umaniștii din PPU-sl Timiș organizează, tot mâine, la sediul lor, în colaborare cu Asociația Seniorilor din Timișoara, o întâlnire cu istoricul și profesorul Ioan Hațegan, la care se vor discuta importanța actului de la 24 ianuarie 1859 și rolul imens al domnitorului Alexandru Ioan Cuza în construcția drumului democratic al României.