Am ascultat discursul presedintelui in Parlament si desigur nu m-a mai surprins. Fiind anul Caragiale, mi se pare tot mai mult ca joaca rolul celui care deplange „tarisoara lui” si induce romanilor comportamentul cetateanului turmentat: „da’ eu cu cine sa votez ?”.
De ce am spus ca a fost un discurs manipulator?
Pentru ca a inceput, cu mult tupeu, sa promita „reintregirea salariilor”, dupa ce, cu putin timp in urma, spunea ca nu se poate. Doreste sa arate ca el vrea, ca actuala coalitie va face TOTUL ca in iunie sa se dea inapoi ce s-a taiat de-a valma cu aproape doi ani in urma! In acelasi timp incearca permanent sa arate cu degetul spre opozitie , ca fiind vinovata de criza politica!
De ce am spus ipocrit?
Pentru ca acest presedinte nu recunoaste nimic din ce a facut rau si nimic din ceea ce a spus in trecut si vorbeste ca si cum nu el ar fi dictat de 7 ani tuturor ce sa faca. A suferit pina in 2008 datorita premierului Tariceanu, care s-a dovedit vertical si nu a cedat santajului. Din 2009, iata ca s-a transformat in premier si a reusit sa creeze pagube greu de estimat Romaniei si romanilor, pe termen lung.
Dar nu presedintele este de vina!!! Sunt de vina toti cei care slugaresc un despot: guvernul, parlamentarii din actuala majoritate, serviciile, o parte a justitiei. Acesti oameni l-au facut „MARE ” pe presedinte. Daca institutiile functionau conform Constitutiei, presedintele nu putea sa faca raul pe care l-a facut Romaniei. Asadar, sunt condamnabili toti cei care i-au ingaduit sa calce in picioare Constitutia si demnitatea oamenilor.
Daca, in urma alegerilor, configuratia Parlamentului o va permite, sigur presedintele trebuie suspendat. Important este ca aceasta lectie sa fie invatatura, ca oricine va fi ales trebuie sa respecte mandatul constitutional si sa lase sa functioneze, ca intr-un stat democratic, institutiile statului.
Asadar, de noi depinde ce alegem si pe cine alegem.
Eu voi candida la Parlament si daca voi fi aleasa, voi avea trei initiative legislative imediate:
1) In orice functie (primar, presedinte de consiliul judetean, parlamentar, presedinte ) sa nu poti detine mai mult de doua mandate consecutive.
2) Legea responsabilitatii ministeriale si a functionarului public sa atraga raspundere materiala si/sau penala pentru cei care gestioneaza gresit sau fraudulos banii publici.
3) Traseismul politic: cel care a fost ales ca membru al unui partid, daca pleaca, sa-si piarda locul in Parlament .
Sigur ca sunt inca multe alte initiative in domeniul economic, dar acestea de tip organizatoric cred ca sunt absolut prioritare, pentru a putea sa avem siguranta aplicarii celorlalte initiative.
Cred ca 2012 este un an extrem de important pentru Romania, din punct de vedere al directiei in care va merge in urmatorii ani!
Decizia apartine cetatenilor si daca vor vrea sa traiasca din ce in ce mai greu si in nesiguranta , vor sustine actuala putere.
Eu sper si lupt pentru SCHIMBARE!

Cu respect pentru cititori,
Maria Grapini