La invitația specială a profesorului de istorie, Tudor Paniță, din cadrul Liceului de Arte „Sabin Păuța” Reșița, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, se va afla, marți, 8 mai, de la ora 10, în mijlocul a peste 200 de elevi, în sala de festivități a școlii.

Umanista intră, astfel, în Luna Florilor cu un record de invidiat pentru cei care iubesc și promovează activități educaționale (nu doar declarativ!), conferit de evenimente școlare extraordinare, desfășurate în România și Republica Moldova, la care a fost oaspete de onoare, susținător moral și financiar.

Tudor Paniță, încă patru colegi profesori și 15 elevi de liceu, formează echipa de proiect pentru Programul EPAS – Școli ambasador ale Parlamentului European, anul II. Programul este derulat în toate statele membre ale Uniunii Europene cu rolul de a promova în rândurile tinerilor importanța directă a activității Parlamentului European, în viața lor. Unul dintre țelurile majore ale proiectului vizează o discuție cu un reprezentant al cetățenilor în legislativul european, impactul fiind imens pentru tinerii liceeni.

Profesorul reșițean s-a gândit imediat la Maria Grapini și a decis s-o invite la o discuție deschisă și caldă cu elevii Liceului de Artă.

Marți, la eveniment, vor fi prezenți peste 200 de elevi și profesori, cu toții interesați de informațiile pe care le poate oferi, cu responsabilitate, cel mai activ europarlamentar român. După evenimentul-conferință, în care Maria Grapini va sta de vorbă cu cei dornici să știe mai multe despre activitatea Parlamentului European, dar și despre cea personală, umanista va vizita Liceul de Artă “Sabin Păuța”.

“Pot să spun atât: sunt fericită că mă solicită profesorii din România, că doresc să mă cunoască elevii și tinerii din țară! Sunt onorată de invitațiile primite și de cuvintele la adresa activității pe care o desfășor în PE, mă obligă să muncesc și mai mult pentru români! La Reșița, le voi face elevilor prezenți o scurtă prezentare a activității instituțiilor europene și a activității comisiilor parlamentare din care fac parte, voi insista asupra rolului Parlamentului European în viața fiecărui cetățean European și voi puncta importanța participării la alegerile europarlamentare din 2019. Vom avea multe de discutat, abia aștept opiniile din sală, căci m-au anunțat că sunt teme europene pe care elevii vor să le aprofundăm!”, a declarat europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.