Marți, 2 aprilie, în Comisia IMCO (Protecția consumatorilor și a pieței interne) a Parlamentului European, s-au votat, în unanimitate, două proiecte pilot, propuse de către europarlamentarul român, Maria Grapini, membru al Comisiei. Cele două proiecte intră, astfel, la finanțare, pe bugetul aferent anului 2020.

„Sunt bucuroasă! Mulțumesc pentru sprijin, vot și înțelegerea importanței acestor proiecte colegilor de comisie! Unanimitatea de astăzi mă onorează! Am propus cele două proiecte, având în vedere experiența de antreprenor și ministru pentru IMM-uri. Știm cu toții că IMM-urile au nevoie de susținere pentru dezvoltarea brandurilor proprii și de un mediu economic prietenos. Programul “Femeia antreprenor” este un program pe care l-am introdus în România, pe timpul mandatului meu de ministru și a dat roade. Evident, am dorit și m-am luptat să existe și bugete europene pentru aceste două programe și le-am obținut. Mulțumesc!”, a transmis, de la Bruxelles, imediat după terminarea ședinței IMCO, europarlamentarul român, Maria Grapini.

Fiecare dintre proiectele propuse de către Maria Grapini și avizate astăzi european beneficiază de finanțare în valoare de 400.000 de euro.