Am primit de la un prieten acest mesaj si mi se pare potrivit sa-l postez, acum, in prima zi de campanie. Sper ca Dumnezeu sa ne lumineze pe toti si sa facem alegerea potrivita.
Cred ca important este sa iesim la vot (este obligatia minima de cetatean), sa nu ne lasam „cumparati” cu vorbe sau bani, trebuie sa alegem oamenii si partidele care credem ca fac ceva pentru o majoritate a romanilor, nu pentru clanuri restrinse.
Doamne ajuta!

“Daca faci ceea ce ai mai facut, vei avea ceea ce ai mai avut”.

Sa luam exemplul elefantului, unul dintre cele mai puternice animale din lume.
Atunci cand un elefant tanar este capturat in savana, vanatorii ii prind o catusa mare de picior si o leaga de trunchiul unui copac puternic.
Evident, elefantul va incerca sa se elibereze. Dar in ciuda puterii sale, nu reuseste.
Dupa cateva zile de efort, elefantul renunta in cele din urma.
Din acel moment, elefantul nu va mai incerca niciodata sa se elibereze, chiar daca ar fi legat cu un lantisor de un bat.
Pentru tot restul vietii, el va deveni victima unei credinte limitative false in acest domeniu.
A acceptat o reprezentare interna despre cine este el in asemenea situatii si ce poate sau nu poate sa faca.
Aceasta credinta va continua sa-i influenteze comportamentul tot restul vietii.
In acelasi registru, s-a facut un experiment cu pestele spada, care se stie ca ataca orice pesti mai mici care inoata in apropierea lui.
Cercetatorii au introdus in acvariul cu pestele-spada, un acvariu mai mic, cu cativa pesti. Bineinteles ca imediat ce i-a vazut, pestele-spada s-a repezit la ei.
Dupa cateva incercari dureroase, in care s-a lovit cu varful sensibil al botului, de geamul acvariului, a renuntat si a inceput sa ignore complet pestii.
Atunci cercetatorii au lasat pestii liberi in acelasi acvariu in care se afla pestele-spada. Insa, desi pestisorii treceau pe sub nasul lui, acesta ii ignora complet.
Daca ar fi fost lasat, ar fi murit de foame, desi avea in jurul lui hrana din belsug. Din cauza unei credinte limitative.

La fel ca elefantul si pestele spada, noi ne tinem blocati in niste fixatii.
Care? Ganditi-va fiecare!