Asumarea raspunderii guvernului pentru comasarea alegerilor, ingradind cel mai democratic drept al romanilor si al cetatenilor europeni – acela de a vota separat administratia locala de cea centrala, mi se pare un lucru iesit din limitele unui stat democratic. Eu cred ca este picatura care ar trebui sa reverse paharul!
De ce mai exista parlament, daca guvernul numit sa guverneze, nu sa legifereze, face ca pe vremurile comuniste, transforma alegerile in ceva pe hirtie, ceva care nu mai are legatura cu informarea cetateanului, cu dreptul de a alege distinct administratia locala, regionala si centrala?
De ce trebuie sa acceptam sa fim umiliti, sa-si bata joc de noi o mina de oameni incompetenti in a guverna, dar specialisti in a incalca Constitutia? Ce sa ne mai retina sa nu iesim in strada? De ce sa nu se dizolve parlamentul, care acum este decorativ si nu poate influenta nicio lege? De ce sa mai acceptam ca actuala putere sa ia prerogativele justitiei si sa hotarasca PESTE hotariri definitive si irevocabile?
Oameni buni, uniti-va si incercati sa intelegeti pericolul! Eu il tot spun de ani de zile, altii ca mine de asemenea, dar cred ca s-au epuizat caile de dialog! Cred ca doar forta strazii mai poate sa-i dezmeticeasca pe actualii guvernanti si sa-i faca sa dea inapoi.
Pacat, mare pacat, este ca acum, in pragul sarbatorilor de Craciun, romanii nu pot sa sarbatoreasca linistiti alaturi de familie, sarbatorile crestinesti.
Eu mi-am asumat sa spun si sa trag inca odata un semnal de alarma. Daca majoritatii romanilor le va fi indiferent, ma voi supune si voi asista si eu, fara posibilitatea de a influenta, cum visul unei Patrii cu statut european se naruie.
Ma rog lui Dumnezeu sa ne lumineze sa intelegem ce ni se intimpla.
Cu respect pentru cititori,
Maria Grapini – un cetatean inca liber!