In momente grele pentru Romania, create de oameni, intervine Dumnezeu si din pacate ne arata ca este suparat pe noi. Nenorocirile din tara, mortii, gospodariile spulberate, hrana miilor de oameni afectati de inundatii distrusa, ne arata ca de cele mai multe ori, cind nu faci la timp un lucru, se intoarce impotriva ta. Din pacate, faptul ca administratiile locale din judetele afectate, ca domnul Flutur care ne da lectii la televizor, nu au fost in stare sa dirijeze banii spre diguri si protectie impotriva revarsarilor de ape, ci au cheltuit recent sute de mii de euro pentru o sala de sport in Dorohoi (e doar un exemplu), duce la suferinta oamenilor fara posibilitate de aparare.
Si daca in 20 de ani nu am reusit macar sa intretinem ce se construise in materie de lucrari hidrologice (la fel la cai ferate, drumuri nationale etc), cine este de vina? M-am saturat sa nu raspunda nimeni in tara asta!
Sa vedem acum daca acesti oameni cu responsabilititi (nu am spus responsabili!), ghiftuiti de banii de la buget pe care ii cheltuie dupa bunul plac, sunt in stare de solidaritatea clamata de domnul presedinte Basescu! Vor scoate ei bani din buzunarele proprii sa ajute familiile aflate in nenorocire? Sunt dispusa sa afisez o lista cu acesti oameni. Asa cum am facut cu lista rusinii, voi face o lista cu politicienii care din banii lor vor ajuta populatia afectata de inundatii. Nu cred ca o vor face si nu cred deoarece de 13 ani fac una dintre cele mai mari actiuni caritabile in Timisoara (BALUL SPERANTEI), prin care rezolv probleme sociale. Desi au fost proiecte importante, legate de salvare de vieti (constructia unui spatiu pentru tratamentul femeilor bolnave de cancer la sin, amenajarea sectiei de terapie intensiva a spitalului judetean, constructia unui camin pentru persoanele in virsta etc), nu am beneficiat de donatii nici de la parlamentarii de Timis, nici de la conducerea institutiilor administrative locale. Am colectat miliarde de la oameni de afaceri, chiar bugetari care au participat fiecare cu cit au putut, dar au participat. Le multumesc inca o data.
Sunt sigura ca si in aceasta situatie cei care inteleg nevoia vor fi tot cei cu venituri medii sau chiar mici.
Atunci care este motivul sa-i respectam pe „alesi”? Economic au dus tara de ripa, social au reusit sa creasca gradul de saracie dar si gradul de risc ale cetatenilor; nu cumva acest lucru are legatura cu securitatea statului?
Oameni buni, important este sa nu uitati pina in 2012 ca acesti oameni NU MERITA SA MAI FIE VOTATI!
Uitati culoarea portocalie si atentie ca nu cumva PDL sa-si schimbe sloganul si culoarea. In orice caz, „SA TRAITI BINE!” nu cred ca-l mai pot folosi.
Cu stima si multa compasiune pentru cei care au fost afectati de inundatii.
Dumnezeu sa ne ajute! Eu cred in Dumnezeu, dar mama mea imi spunea: „Dumnezeu iti da dar nu iti baga si in traista”. Asadar, noi trebuie sa ne IMPLICAM.
Maria Grapini