Prestigioasa competiție internațională „Zero Robotics High School Tournament” are din nou în finală liceeni geniali din Timișoara! Nu mai puțin de patru echipe se pregătesc de plecarea spre Boston, după o bătălie acerbă între peste 170 de echipe din toată lumea.

Concursul de top are ca scop programarea roboților spheres – sateliți experimentali, aflați la bordul Statiei Spațiale Internaționale, el fiind organizat anual de NASA în colaborare cu Centrul ESTEC al Agenției Spațiale Europene ESA și Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din USA. Competiția se finalizează cu invitarea primelor 14 echipe finaliste la sediul MIT, cea mai cunoscută universitate de inginerie din lume.

Nefiind cuprinsă, până anul acesta, în lista oficială a concursurilor finanțate de Ministerul Educației, „Zero Robotics High School Tournament” își reunește finaliștii români prin grija sponsorilor. O informație de ultimă oră indică, însă, faptul că, în 2019, starea de fapt s-a schimbat și finalistele Timișoarei vor fi susținute financiar.

Înainte de a ști acest fapt, europarlamentarul umanist Maria Grapini a decis să se implice în campania de strângere de fonduri pentru copiii extraordinari din Timișoara, astfel că, sâmbătă, 12 ianuarie, a avut o întâlnire cu profesorul Mircea Lupșe-Turpan, profesorul coordonator al echipei Cassiopeia din cadrul Liceului Grigore Moisil Timișoara, și a făcut o donație.  Cassiopeia este o campioană veritabilă a Liceului Teoretic Grigore Moisil Timișoara, calificându-se în acest an pentru a patra oara consecutiv la faza ISS, de pe poziția 6 din 14!

“Sunt bucuroasă că Ministerul Educației a reacționat pozitiv și a promis că va acorda suma necesară pentru delegația elevilor și a profesorilor din Timișoara. Cred că trebuie să investim în elevi, în tinerii cu rezultate excelente, în performanță, ambiție și inteligență! Ajut, ori de câte ori pot, cu inima deschisă astfel de copii extraordinari! Sper ca donația mea să le fie de folos, le țin pumnii, să dea Dumnezeu să fie învingători la Boston!”, a declarat europarlamentarul umanist, Maria Grapini.

2019-01-14T09:08:22+00:00 January 14th, 2019|Diverse|0 Comments