Este nevoie de intelegere in opozitie, este nevoie de intelegere intre guvern si opozitie, este nevoie de intelegere intre patronat si sindicat, este nevoie de intelegere intre stat si mediul privat… este nevoie de intelegere din partea fiecarui om!
Romania este intr-o situatie foarte grava! Si trimestrul 3 este unul de scadere economica. Suntem singura tara din UE care nu a iesit din recesiune!
De ce guvernul nu asculta de nimeni (decit de Presedinte)? De ce parlamentarii nu gindesc pentru Romania si pentru iesirea din recesiune? De ce sefii institutiilor ii restructureaza pe cei mai buni si ii pastreaza pe cei „recomandati”? De ce inca multi, mult prea multi, oameni fug de politica la fel ca de ciuma, cind de fapt partidele stabilesc regulile vietii lor?
Zilnic ma opresc oameni pe strada si imi spun: „vorbiti bine, dar cine va asculta?” sau „ce sa ma fac, am 55 de ani, sunt femeie si m-au dat afara” sau „sunt tinar si nu reusesc sa-mi gasesc de lucru” sau altii, mai curajosi, imi spun cum fura in orasul lor, in comuna lor, mai marii alesi si stapini pe imparatie!
Ce pot sa le raspund? Suntem o tara in care ar trebui sa functioneze statul de drept, justitia, institutiile statului. Stiu ca nu functioneaza, dar cum putem indrepta acest lucru? Sunt din Timisoara si stiu ce a fost in 1989, ce s-a strigat pe strazi si pentru ce s-au luptat cei care au murit! De ce nu se intelege oare ca democratia ne-a dat drepturi dar si obligatii?
Democratic, putem indrepta lucrurile implicindu-ne! Sa nu lasam pe altii sa ne aleaga consilierii, primarul, parlamentarul. Sa-i tragem la raspundere pe alesi, daca nu fac ce trebuie, sa ne asumam rolul pe care il da o democratie fiecarui om cu drept de vot. Altfel lucrurile merg din rau in mai rau!
Aceasta este parerea mea! Voi ce credeti?