Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, s-a întâlnit, vineri, cu cetățenii din comuna Denta (județul Timiș), unde recent au fost alegeri anticipate pentru realegerea unui nou primar.

Spre deosebire de alți lideri politici din județ, extrem de gălăgioși, (doar) la capitolul promisiuni neonorate, în perioada campaniilor electorale, Maria Grapini continuă să se implice activ în viața comunităților locale din Timiș și nu numai încercând să afle problemele reale cu care se confruntă acești locuitori, dar și să identifice soluții pliate pe realitatea administrativă a fiecărei localități în parte.

De altfel, la Denta, Maria Grapini a reușit, într-un timp foarte scurt, să pună bazele unei organizații competitive, formată din oameni corecți, respectați și bine pregătiți, care se pot constitui într-o alternativă reală la abuzurilor primarilor care conduc de prea mulți ani, în disprețul locuitorilor, comuna Denta.

 „Consider că partidele nu trebuie să se întâlnească cu cetățenii numai când doresc să le ceară votul. Este important să ne întâlnim periodic cu cetățenii pentru a le afla problemele. Acesta este modul de lucru al umaniștilor și sper ca cetățenii să vadă această diferență. La întâlnire am putut afla multe lucruri legate de proasta funcționare a administrației locale, atitudinea unor primari care conduc primăria și care încalcă legea administrației locale, neținând cont de hotărârile Consiliului Local și de nevoile cetățenilor”, a precizat Maria Grapini.

“Românii, în mare parte, sunt scârbiți, suprasaturați de politică și îi înțeleg, până la un punct. Însă munca mea, obligația mea, este să-i fac pe oameni să înțeleagă că, într-un sistem democratic, doar politic putem face o schimbare în interesul nostru, al tuturor. Această lehamite, indusă chiar de cei mai incorecți oameni din politică, este însăși arma care-i înlătură pe oamenii care ar putea să corecteze calitatea liderilor politici. Ca atare, voi continua această luptă pentru România și români”, a mai adăugat europarlamentarul PPU-sl.

Reamintim că umaniştii Mariei Grapini au făcut o figură foarte bună în aceste alegeri, într-un timp scurt reuşind să se mobilizeze şi să realizeze o campanie directă şi obiectivă. În context, candidatul PPU-sl, Jean Petricaş, a ocupat onorantul loc 3, în faţa altor candidaţi, susținuți de partide care se cred puternice.