[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]
Plenul Parlamentului European de la Strasbourg a dezbătut, miercuri, 13 martie, chestiuni majore legate de pregătirea reuniunii Consiliului European din 21-22 martie 2019, respectiv retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană.
Europarlamentarul român, Maria Grapini, a depus un punct de vedere tranșant, în ambele teme, solicitând o abordare diferită în perspectivă, pentru ca Brexit să rămână un caz singular, dar și tratament egal pentru România și Bulgaria, în perspectiva încă iluzorie legată de accesul în Spațiul Schengen.
Grapini a punctat timpul consumat în exces pentru gestionarea crizei provocate de Marea Britanie și nevoia de rațiune europeană unitară.
“De doi ani, consumăm mii de ore pentru acest subiect care a creat o criză în UE. Prelungirea crizei aduce efecte negative pentru ambele părți. Liderii europeni și instituțiile europene trebuie să învețe din Brexit. Liderii UE trebuie să înțeleagă că este nevoie de un management diferit în viitor în care să se țină cont de subsidiaritate. Și, așa cum a spus reprezentanta Consiliului, trebuie ca “NIMENI SĂ NU FIE LĂSAT ÎN URMĂ”, susține europarlamentarul român.
Cât despre tematica viitoarei reuniuni a Consiliului European, Maria Grapini a reiterat nevoia de coeziune, de politică industrială și socială, de respect al deciziilor democratice și constituționale în statele membre.
Românca a punctat, din nou, optica injustă a Europei în ceea ce ne privește și a cerut o mai mare transparență decizională.
“Avem nevoie de o piață echitabilă pentru toți cetățenii europeni. Doar așa putem asigura un viitor pentru UE. Consiliul trebuie să dezbată subiecte importante, cum ar fi cele economice, noul Cadru Financiar Multianual, viitorul politicii de coeziune, spațiul Schengen – lărgirea lui cu statele ce întrunesc condițiile Regulamentului- România și Bulgaria! O mai mare transparență și evitarea dublei măsuri aplicate de către Comisie și Consiliu pot consolida viitorul UE”, este opinia europarlamentarului Maria Grapini.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]