[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a declarat, joi, 31 mai, că a primit date conform cărora, la nivelul anului 2012, toți membrii Guvernului erau interceptați pe mandate de siguranță națională. De asemenea, cei mai importanți lideri ai Parlamentului au fost interceptați.

”La nivelul anului 2012, întreg Guvernul era interceptat pe bază de mandat de securitate națională. În ceea ce privește Parlamentul, am primit o statistică și observăm că cei mai vocali lideri ai Parlamentului erau interceptați”, a declarat Claudiu Manda.

Declarația a stârnit o imensă revoltă în spectrul politic national, dar și european, informațiile furnizate de Claudiu Manda fiind șocante pentru o democrație stabilă, așa cum se pretinde cea românească.

De la Bruxelles, umanista Maria Grapini, la data invocată ministru și deputat, deci cu imunitate parlamentară, s-a declarat revoltată și jignită de știrea care pune din nou România într-o lumină neagră.

“În calitate de ministru la acea dată, dar și de cetățean al României solicit explicații de la cei care au luat decizii în această direcție! În baza cărei legi s-a dispus interceptarea întregului guvern, vreau să știu cu ce drept am fost monitorizată, cine răspunde pentru o asemenea intruziune în viața mea privată, cine s-a crezut Ochiul lui Dumnezeu, dar, mai ales, cine, când și cum va plăti? De ceva timp, ne facem sistematic de râs în fața Europei, sunt nevoită zilnic să-mi apăr țara și românii, să susțin că suntem un stat membru puternic, serios și competent și tot zilnic ies la iveală informații menite să dărâme tot ceea ce construiesc eu și puțini colegi români care mai credem în România! Ce are democrația cu metodele acestea staliniste? Cum rezonează libertatea cu tehnicile securiste prezentate? Cum să asculți un Guvern întreg? Voi informa de urgență Comisia pentru Libertăți Civile din PE, al cărei membru sunt, despre situația fără precedent din Romania, nemaiîntâlnită în NICIUN stat de drept!”, a declarat europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *