Europarlamentarul Maria Grapini a transmis un mesaj edificator, joi, 11 aprilie, prin care, așa cum declară, nu se justifică, ci pune punctul pe I, în chestiunea prezenței sale, pe listele PSD, în perspectiva viitoarelor alegeri europarlamentare.

Mesajul stă sub titlul “De ce am ales să continui alături de PSD?”.

“Cred că România, dar și Europa, se află într-un moment de răscruce. În ceea ce mă privește, am muncit mult, întotdeauna cu implicare și dragoste de țară. Din 2012, de când am am fost aleasă în Parlamentul României, în acelasi timp ministru, apoi, din 2014, ca membru al Parlamentului European, am apărat România. Am considerat și consider în continuare că aceasta este misiunea primordială a oricărui europarlamentar, să se pună scut în fața atacurilor sosite din diverse zone de influență, pentru țara sa și pentru oamenii care i-au acordat încredere. Toți colegii mei din PE fac asta, de oriunde ar proveni, pentru că este absolut normal și obligatoriu!

De ce am ales să merg cu echipa PSD? Pentru că România are nevoie de politici pentru oameni, politici sociale, concomitent cu cele investitionale. S-a dovedit clar în ultimii ani că PSD este singurul partid parlamentar care a ales să apere agricultorii români, întreprinzătorii români, să trateze cu respect pensionarii și să creeze programe pentru tineri.

Este singurul partid care a avut curajul si demnitatea să înfrunte liderii europeni atunci când aceștia au depășit linia de demarcație a subsidiarității! Am decis să continui să apăr interesele României, cu o echipă de patrioți, eu însămi fiind o patrioată asumată.  Comparând   listele depuse de alte partide, se poate vedea clar că mă aflu într-o companie de patrioți, de oameni care au știut și știu să spună NU, ori de câte ori România este atacată pe nedrept, ori de câte ori jumătățile de adevăr sunt preferate în defavoarea întregului.

Merg cu fruntea sus, alături de oameni care-și iubesc și respectă țara, pentru un nou mandat la Parlamentul European, unde misiunea mea și-a noastră se scrie tot așa: România înainte de toate!”, a transmis europarlamentarul Maria Grapini.

Activitatea Mariei Grapini din PE este publică, fiind unul dintre puținii europarlamentari care au oferit românilor raportul său de mandat, document care conține, în amănunt, luări de poziție, scrisori deschise, interpelări, rapoarte europene.

Maria Grapini vine din mediul de afaceri și înțelege foarte bine problemele specifice, la fel cum știe în amănunt problema oamenilor din mediul rural, fiind un copil născut și crescut acolo.

Apărarea publică adusă României, în ziua citirii Rezoluției la adresa țării noastre, a adus peste 3 milioane de vizualizări și sute de mesaje de susținere din partea românilor din țară și diaspora.

Militează pentru o Românie de rang I, pentru eliminarea dublei măsuri, pentru IMM-uri și-o economie solidă și transparentă într-o piață unică încă injustă, pentru drepturile consumatorilor, ale persoanelor cu dizabilități, pentru educație, sănătate și drepturi egale în Europa.

Sloganul europarlamentarului Maria Grapini:  “Se poate – cu demnitate, onoare și curaj să apărăm drepturile românilor și ale României!”.