Țara noastră sărbătorește, pe 2 aprilie, 15 ani de la aderarea la Alianța Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). E o certitudine faptul că forțele de apărare române au devenit, în tot acest timp, un punct strategic important al planurilor NATO, contribuind major, conform numeroaselor declarații asumate de către oficialii americani, la consolidarea Alianței.

“Respect Armatei Române, la mulți ani parteneriatului strategic! Sunt mândră să declar că, în Parlamentul European, în toate luările mele de poziție avute pe tema apărării și, direct, la adresa Armatei României, am primit exclusiv reacții admirative! România este recunoscută, și la nivel european, drept o forță în domeniul apărării!

După cum se știe, PSD a alocat un buget anual fără precedent pentru armată, 2% din PIB! Armata ESTE în centrul preocupărilor noastre, considerăm că acest lucru este absolut firesc pentru un partener de încredere în NATO, dar și în Uniunea Europeană.  Politica națională de apărare susținută de PSD depășește cadrul NATO, soldații noștri și tehnica de care aceștia dispun sunt puse, evident, și în slujba Uniunii Europene.

Triumviratul România-UE-NATO este un model solid de succes, o certitudine recunoscută la nivel oficial!

România și patrioții săi merită tot respectul nostru, astăzi și întotdeauna!”, a transmis, de la Bruxelles, europarlamentarul român, Maria Grapini.