Ca europarlamentar umanist, ca om care luptă pentru România, în fiecare zi, de peste două decenii – în viața publică, de-o viață – ca româncă, în Timișoara, București, Bruxelles sau Strasbourg, am dreptul să afirm că țara noastră e sub asediu! Intern, de cele mai multe ori, extern, la presiunile…internului.

Avem un Guvern nou, condus de o femeie premier, avem, declarativ, unitate în discurs și tonalitate, avem semnale, poate în premieră, ale eliberării de duble comenzi, structuri obscure de putere sau interese, avem teren propice pentru a CLĂDI. Avem, deci, o matrice a normalității. Ne-am obținut, în sfârșit, timpul pentru CONSTRUCȚIA României. Reconstrucția e un termen ce nu mai cadrează cu realitatea. Ne-au demonstrat experimentele acestor ultimi ani că suntem obligați să resetăm totul și s-o luăm de la capăt. Cu oameni “liberi“, convinși că țara aceasta e precum un bolnav care are nevoie de pansamente sterile. Și de tratament urgent.

Centenarul Marii Uniri este în pericol de-a rămâne un simplu slogan, dacă nu conștientizăm că, rămași captivi dezbinării, n-avem cum atinge pacea socială. Cum să-ți sărbătorești țara, dacă n-ai starea necesară să-i pregătești un tort? Cum să ții cu România, dacă îți neglijezi semenii? Cum să iubești Tricolorul, dacă te închini la alte steaguri?

Mulțumim, Traian Băsescu! Ne-ați lăsat o țară sfâșiată! Ne luptăm cu sisteme mârșave, cu oameni care n-au învățat vreodată lecția iubirii. Ni i-ați lăsat pe Monica Macovei, Cristian Preda, Siegfried Mureșan și mulți alții, reprezentanți fideli ai unei teorii distructive: divide et impera! E teoria care vă place. României nu i-a mai plăcut și bine a făcut. V-a fost luată puterea, nu și trecutul. Pe acesta l-ați împărțit cu noi, că doar sunteți un „generos”, astfel că suntem puși în fața unei situații ingrate: să vă scăpăm noi de ceea ce ați creat în zece ani de putere absolută. Nici partidele n-au scăpat de trecutul pe care l-ați putea înregistra la OSIM, drept marcă otrăvită, astfel că nu trece o zi fără o ipotetică scindare…la ordin, în întreg spectrul național. Divide et impera, nu? Ordinul îl dau cei pe care i-ați avut drept aliați și îl execută cei prinși în plasa pe care ați țesut-o zece ani.

Mă lupt la Bruxelles să demonstrez că România nu e Macovei! Românii nu-și spală rufele în public, nu se destructurează, pas cu pas, în lumina reflectoarelor europene, nu fac demonstrații practice ale unei implozii naționale! Românii nu sunt vânduți altora, românii nu fac troc cu istoria și valorile sfinte, românii nu ridică ura la statut de discurs european, românii nu-și arată rănile, ci virtuțile!

Avem MCV și interdicție la Schengen, din cauza acestor oameni din trecutul dumneavoastră, cărora le-ați dat credit, care ne fac țara de rușine! Nu mai avem nevoie de dușmani externi, ne ajung ai noștri. Ce tristă ironie. Ce jalnic strateg.

Românii ne vor pedepsi, dacă nu ne trezim. Românii ne vor urî, dacă nu îi iubim.

Ca europarlamentar umanist, voi continua să-mi prețuiesc țara, s-o reprezint cu demnitate și mândrie, s-o apăr și să mă bat pentru ea. Eu sunt un om liber!