Comunicat de presă

Europarlamentarul Maria Grapini a depus două amendamente cu privire la reindustrializare şi îmbunătăţirea mediului de afaceri pentru IMM-uri, şi totodată a solicitat o investiţie mai mare în politicile de educaţie şi de formare a resursei umane, reprezentând coloana vertebrală a economiei europene.

 “Comerţul internaţional este esenţial pentru prosperitatea UE şi pentru capacitatea sa de a susține o creştere economică durabilă”, a adăugat Maria Grapini
 
Totodată europarlamentarul român este de părere că investirea mai mult în politicile de educaţie şi formare profesională ar duce la o creştere economică durabilă şi la o mişcare mai eficientă a circulaţiei lucrătorilor.
 
Grupul Social democraţilor din Parlamentul european a pus în dezbatere documentul “O NOUĂ DIRECŢIE PENTRU EUROPA” care va fi adoptat cu scopul de a fi prezentat Comisiei Europene ca document pentru strategia pe perioada 2014-2020. La acest document europarlamentarul Maria Grapini a propus amendamente pe două capitole:
1. Dezvoltare de locuri de muncă – am propus includerea de politici concrete de reindustrializare şi politici pentru dezvoltarea IMM-urilor, considerate coloana vertebrală a economiei europene.
2. Creşterea standardului de viaţă şi creşterea solidarităţii – am propus să avem investiţii mai mari în educaţie şi formare profesională pentru o creştere sustenabilă a economiei şi o creştere a calităţii vieţii.
Documentul va fi adoptat şi prezentat noului preşedinte al Comisiei europene pentru includerea măsurilor în activitatea concretă viitoare a comisiei.