Ziua Universală a Iei este marcată în fiecare an, pe data de 24 iunie, odată cu Sărbătoarea Sânzienelor. Evenimentul vine să întărească demersurile pro tradiţii româneşti ale umanistei Maria Grapini, care a iniţiat o lege privind instituirea Zilei Naționale a Costumului Popular din România, care se sărbătorește în a doua duminică a lunii mai.

Aşadar, sâmbătă, 24 iunie, de Ziua IEI, europarlamentarul PPU-sl Maria Grapini, preşedinte fondator al AFAR şi al Asociaţiei Seniorilor, îi invită pe timişoreni la o sărbătoare interesantă, ce va cuprinde două părţi: un eveniment cultural, ce se va desfăşura la Hotel Timişoara, sala Viena, cu începere de la orele 15, respectiv o promenadă a iei, în Parcul Rozelor din Timişoara, la orele 17!

“Mă bucură implicarea deosebită în acţiune a doamnei profesor dr. Angela Podariu – președinte executiv AFAR  şi cea a umaniştilor din PPU-sl Timiş! Va fi o zi de adevărată sărbătoare, în care vom vorbi despre ie şi importanţa ei în tradiţiile seculare româneşti, apoi vom merge într-o promenadă prin Parcul Rozelor. Sper să ni se alăture timişorenii, sper să simtă importanţa acestei zile şi bucuria de-a fi români! Îi aşteptăm, cu drag, în ii, în costume populare, să vină alături de noi! Merită să ne promovăm ce-avem mai frumos, în fiecare zi!”, a declarat Maria Grapini.


INVITAŢIE

Europarlamentarul umanist Maria Grapini, preşedinte fondator al AFAR şi al Asociaţiei Seniorilor, îi invită pe timişoreni la sărbătoarea Iei româneşti, în 24 iunie, ora 15, la Hotel Timişoara, sala Viena.
O implicare deosebită în acţiune o au profesor dr. Angela Podariu -președinte executiv AFAR  şi umaniştii din PPU-sl Timiş.
După o Conferinţă dedicată acestui simbol tradiţional al României, va urma Promenada IEI, în Parcul Rozelor din Timişoara.
Timișorenii doritori să participe la parada bluzei tradiționale – IA sunt așteptați la ora 17, în Parcul Rozelor.