Sub patronajul europarlamentarului român Maria Grapini, în 25 aprilie, la Bruxelles, se va desfășura Conferința cu tema  „Strategia UE privind dezvoltarea comerțului cu țările terțe”. Copreședinte al Intergrupului pentru IMM-uri din PE, fost ministru și om de afaceri, Grapini propune audienței discutarea actualei Strategii a Comisiei, cu privire la acordurile comerciale, actuale și viitoare, măsuri de apărare comercială precum și propuneri pentru internaționalizarea IMM-urilor europene, respectiv asigurarea competitivității acestora la nivel global.

La dezbatere, vor participa experți ai Comisiei Europene din partea Directoratelor Generale pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat si IMM-uri (DG GROW), respectiv de la  Directoratul General pentru Comerț (DG TRADE). Vor fi prezenți eurodeputați din Austria și Slovacia, membri ai Comisiei pentru Comerț Internațional din Parlamentul European  și ai Intergrupului pentru IMM-uri. Aceștia vor fi și speakeri în cadrul Conferinței.

„Am invitat și asociații profesionale din țară – Asociația Națională a  Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR) și FEPAIUS – Federaţia Patronală a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei. Mă bucură faptul că anunțul Conferinței a stârnit un interes deosebit la Bruxelles! În contextul actual, cu viitorul economic european afectat de Brexit, o strategie comercială adecvată este mai mult decât necesară, este crucială!”, a declarat organizatorul evenimentului, Maria Grapini.