Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, organizează, în data de 16 iulie, orele 19, în Sala Revoluției din Consiliul Județean Timiș, o acțiune de impact internațional, pe teme de turism. Colegă de Comisie TRAN (Comisia pentru Transport și Turism) cu fostul președinte al ei, Michael Cramer, Maria Grapini îl invită, a doua oară, pe europarlamentarul german, la Timișoara, în încercarea de a revitaliza domeniul cheie al dezvoltării economice regionale: turismul!

Împreună cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș, umanista Maria Grapini propune o discuție concretă pe temele care dor și în Vestul țării, cu experimentatul europarlamentar german, dar și cu asociații profesionale din domeniul turismului.

În cadrul evenimentului de la CJT, Michael Cramer va conferenția pe tema proiectului turistic european ce vizează ruta EuroVelo 13, cunoscută drept „Drumul Cortinei de Fier”.

Michael Cramer este un promotor internațional al turismului, cu experiență profesională importantă.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș a aplicat, la începutul acestui an, pe programul IPA II, cu proiectul EuroVelo13 – Servicii de Ciclism Avansat, împreună cu parteneri sârbi, Fondul pentru Afaceri Europene a Provinciei Independente Vojvodina, Secretariatul pentru Economie și Turism Novi Sad, respectiv Clubul Bănățean de Turism România.

Umanista Maria Grapini continuă, și prin acțiunea de la Timișoara, demersurile susținute de a reda turismului regional și național importanța de odinioară. Grapini a susținut permanent, și din poziția de ministru, și din cea de europarlamentar, că turismul românesc poate fi revigorat, cu o condiție: demersuri serioase unitare, departe de interese sau calcule politice!