As vrea sa pot transmite cit mai multor oameni mesajul ca aceia care ne spun ca fac tot ce se poate, dar criza mondiala este de vina, ne mint. Ne mint cind spun ca fac restructurare in ministere si ei doar muta oamenii de pe un post pe altul, ne mint cind cheltuiesc bani pe tot felul de achizitii cu licitatii trucate, care duc la costuri de zeci de ori mai mari . Ne mint cind spun ca fac totul pentru combaterea evaziunii si nu reusesc si de aceea trebuie sa ne mai puna taxe in plus pentru ca nu au bani de pensii.
Ce s-ar putea face?
1 )  Pastrati oamenii cei mai buni in institutii si redusi doar cei adusi pentru ca sunt nepotii si nepoatele, prietenii etc. ministrilor.
2 ) La cei ramasi, stabilite criterii de performanta pentru a se asigura indeplinirea la timp a  rezultatelor planificate.
3 ) O colaborare cu patronatele si sindicatele de ramura pentru a descoperi adevaratele evaziuni si scaderea muncii la negru.
4 ) Scaderea impozitelor si taxelor pe salarii, concomitent cu eliminarea birocratiei privind platile, compensarile taxelor etc.
5 ) Modificarea legii achizitiilor publice, astfel incit sa nu se mai accepte decit suma pe care cistigatorul a prezentat-o la adjudecarea proiectului (nu ca acum cind se ajunge sa se plateasca de 2-3 ori mai mult prin tot felul de acte aditionale).
6 ) Antrenarea tinerilor absolventi valorosi, prin concursuri de proiecte, in alegerea solutiilor optime in orice domeniu.
7 )  Refacerea totala a politicilor agricole pentru utilizarea terenului agricol si a posibilitatilor de crestere a animalelor.
8 ) Incurajarea investitorilor prin facilitati pentru cercetare, tehnologie si instruire de personal .
Pot fi multe solutii si pentru eficienta energetica si pentru sanatate si educatie. IMPORTANT este sa doreasca aplicarea acestor solutii.  Sunt oameni, specialisti, care doresc sa acorde consiliere gratuita, dar actualii guvernanti nu doresc . Acesta este de fapt adevarul. Este pacat sa credem ca nimeni nu poate sa faca mai mult pentru ca nu ar fi solutii! Astept si alte idei.
Cu stima,
Maria Grapini