L-am ascultat de multe ori pe Dan Puric, am citit si recitit cartea lui „despre OMUL FRUMOS” si m-am gindit tot mai mult daca afirmatiile lui legate de Romania, de ceea ce inseamna sa fii roman sunt sau nu adevarate.
Iata, de exemplu, una dintre afirmatii: „Romania este o tara neodihnita. Lipsa de ragaz istoric si-a spus cuvintul. Oboseala de a fi roman a devenit indiferenta ….”.
Credeti ca de aceea multi romani sunt indiferenti fata de ce se intimpla cu noi, cu Romania? Dan Puric pledeaza clar in prelegerile si in scrierile lui pentru continuitatea modelului traditional de OM Rasaritean, care isi anexeaza in mod organic achizitiile culturii universale si respinge slugarnicia fata de modele efemere, ceea ce este acelasi lucru cu pierderea identitatii.
Dan Puric pledeaza pentru pastrarea si cultivarea demnitatii crestine. El este un acuzator public al nemerniciei, al celor investiti electoral si al lasitatii lor, cind nu fac si nu decid ceea ce trebuie, ori din incompetenta, ori din rea-vointa, pentru binele intregii tari. Guvernantii vorbesc de binele tarii, folosesc formule demagogice, dar nu se observa o imbunatatire a ansamblului social.
Si atunci, cred ca trebuie sa ne dam seama ca „din nimic nu se naste nimic” (principiul grecilor antici). Oamenii astia care spun ca sunt „conducatorii” Romaniei, sunt de fapt NIMIC.
Daca nu ne amagim, noi cu totii ar trebui sa nu ne marginim la a visa, ci sa faptuim si sa indemnam si pe altii sa o faca, astfel incit sa gasim alte modele de oameni care sa fie in stare sa lucreze pentru romani, pentru popor, cum ii place presedintelui sa spuna.
Ce bine ar fi daca ar asculta si ar intelege mesajele lui Dan Puric cit mai multi romani! Nu cer acest lucru actualilor guvernanti si parlamentarilor impostori care repeta ostentativ ce priceputi sunt ei dar opozitia, sindicatele, pensionarii, profesorii, oamenii de afaceri nu-i inteleg, pentru ca este peste puterea lor !
Speranta mea ramine si eu imi voi continua lupta cu mincinosii, hotii si incompetentii din aceasta tara.
Cu respect pentru cititori,
Maria Grapini