Am fost bucuroasa sa aflu ca EUROPEANUL anului 2010 este o femeie. Romanca IANA MATEI, din Pitesti, a fost desemnata de READER’ S DIGEST europeanul anului pentru lupta sa impotriva prostitutiei juvenile. Personal nu o cunosc pe Ina Matei, dar o felicit din toata inima dorindu-i succes in tot ce face.
Nu pot sa nu ma intreb insa daca cineva din Romania, vreo institutie a statului, autoritatile locale, o fi felicitat-o sau premiat-o inainte ca o prestigioasa publicatie straina sa-i ofere aceasta distinctie?
Cit sprijin o fi avut Ina Matei in actiunile voluntare pe care le face cu organizatia sa „REACHING OUT”, de la alti inalti demnitari, parlamentari „uninominali”?
Daca au facut-o, e bine, daca nu, este din ce in ce mai trist sa vad dupa 20 de ani cum nu stim sa ne respectam si sa ne promovam valorile. Este greseala fundamentala care ne costa pe toti. Valoarea umana, caracterul si moralitatea asigura echitatea intr-o societate. Putem avea institutiile democratice create pentru un stat de drept, este important cine lucreaza in ele si pentru ele.
Azi am inceput cu zimbetul pe buze ziua, vazind o romanca desemnata EUROPEANUL anului 2010.
Inca o data FELICITARI Ina Matei!

Cu prietenie pentru toti cititorii,
Maria Grapini