Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, nu îl susţine pe Adrian Orza în încercarea acestuia de a accede în Parlamentul României. Ciuhandu se delimitează total de acţiunile lui Orza, pe care l-a ţinut 12 ani sub aripa sa ocrotitoare.
Cu toate acestea, Orza şi-a trădat mentorul şi a trecut în barca PD-L, pentru a prinde un post de deputat. Acest lucru nu i-a picat deloc bine lui Ciuhandu, care, într-un comunicat de presă, atacă în termeni duri proiectul politic în care a intrat Adrian Orza:
„Cei care au negociat cu PD-L această alianţă politică nu le reprezintă PNŢCD, ci doar au uzurpat, cu intertipuri juridice, conducerea acestui partid. Participarea PNŢCD într-o alianţă dirijhată de Traian Băsescu, alături de PD-L este anormală, atât timp cât acest partid şi Traian Băsescu au contribuit decisiv la distrugerea PNŢCD. Nu încurajez sub nici o formă proiectul politic Alianţa România Dreapta şi nu recunosc partriciparea PNŢCD în acest proiect”.
Fostul primar a făcut acesteprecizări pentru a infirma zvonurile potrivit cărora l-ar susţine pe Adrian Orza, cel pe care a încercat, fără succes, să-l promoveze în locul său la Primăria Timişoarei.