[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Marți seara, pe agenda plenului PE de la Strasbourg, s-a aflat și subiectul fraudei financiare, respectiv lacunele din cadrul juridic în vigoare, în contextul recentului scandal internațional care zguduie Uniunea Europeană. Vorbim de mari concerne din industriile auto și domeniul financiar și de pagube ce depășesc 50 de miliarde de euro.

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a luat, din nou cuvântul, ținând să evoce rolul mass-media în devoalarea acestui subiect incredibil.

„Trebuie să mulțumim presei, pentru că multe din nereguli le descoperă ea, și nu instituțiile abilitate! Frauda de zeci de miliarde lipsește din bugetul statelor membre, din bugetul UE și de la cetățeni până la urmă. Ce-și propune Comisia Europeană? Câteodată, Comisia stă și numără anumite acte legislative dintr-un singur stat și nu se concentrează pe piața internă, nu se concentrează să fotografieze ce se întâmplă în întreaga Uniune Europeană! Evaziunea fiscală e transfrontalieră, sunt mecanisme foarte bine puse la punct și, deși avem EUROPOL și alte agenții de securitate și verificare, nu se întâmplă nimic! Aș vrea să înțeleg, în răspunsul dumneavoastră, ce vă propuneți concret pe această situație concretă: evaziune de peste 50 de miliarde de euro! Ce mecanisme veți folosi în viitor, să prevenim apariția unor astfel de lucruri?”, a chestionat Maria Grapini Comisia Europeană.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *