Profesionalism, respect, echitate, credință, dreptate

SĂ CUNOAȘTEM OMUL MARIA GRAPINI!

Maria GRAPINI s-a născut într-o familie cu trei copii, într-o comună mică, dar cu oameni care și-au înțeles menirea lor pe pământ. Un copil crescut la țară, în credința lui Dumnezeu, iubitor de carte, Maria GRAPINI s-a dovedit a fi un om cu iubire de oameni, un om implicat în proiecte sociale, de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate.
De peste 20 de ani, Maria GRAPINI a condus mai multe organizații și fundații prin care a reușit să sprijine renovarea secției de terapie intensivă a spitalului județean.
De ani de zile doneaza sume pentru persoanele cu dizabilități și a finanțat construcția primului spital privat din Timișoara, ONCOHELP, dedicat tratamentului de cancer.
Oamenii în vârstă și cu venituri reduse au fost în fiecare an în mintea și sufletul Mariei GRAPINI. A ajutat în mai multe rânduri căminele de batrini, de zi, dar de trei ani a început construcția unui cămin pentru persoanele în vârstă, bolnave și care nu pot fi ingrijite în familie. De mulți ani luptă pentru prevenția în sănătate și ajută concret, prin proiectul „Maria GRAPINI are grijă de sănătatea ta”, la informarea oamenilor despre nevoia de prevenție, susținând tratamentul pentru oamenii care nu pot să-l cumpere.
școala și cultura sunt două domenii dragi Mariei GRAPINI, de aceea, în fiecare an are tineri bursieri, susține acțiuni culturale, artiști, editare de carte sau vernisaje ale marilor artiști români.
Maria GRAPINI este omul care preia problemele oamenilor și merge cu curaj să le susțină public, este omul care se gândește la aproapele ei și încearcă să-l ajute.
Face, nu promite și este cunoscută ca un om drept, corect, care pledează pentru valorile românești, pentru respectarea demnității oamenilor.
A primit multe distincții și premii naționale și internaționale pentru activitatea socio-culturală și economică, în anul 2000 Președintele Emil Constantinescu decernându-i titlul de CAVALER, ordinul „PENTRU MERIT”.
Maria GRAPINI poate aduce o schimbare în viața politică ducând atitudinea, etica, determinarea, altruismul, morala și conștiința în Parlamentul României.
„De vreo două decenii, Maria GRAPINI exprimă Timișoara cum foarte puțini o exprimă: ca om cu inițiative exceptionale, ca lider politic, economic, implicată în polemici dure cu adversarii din politichie sau economie… E o voce care se aude bine în lumea de azi. E singurul dintre liderii politici (sau mi se pare mie?) care vine la teatru, vernisaje, la concerte, la lansări de cărți… Care are între apropiați poeți, eseiști, actori, muzicieni, oameni de artă …
E un om de bun simț pentru care confesiunea nu falsifică nimic…”

CORNEL UNGUREANU președintele Uniunii Scriitorilor filiala Timiș

Acestea sunt o parte din cuvintele scrise de profesorul Ungureanu pe cartea scrisă recent de Maria GRAPINI: „VIAȚA INTRE SCRIERI ȘI TRANS-SCRIERI”.

În 9 decembrie, fiți alături de candidatul USL în colegiul 3 Timișoara, Maria GRAPINI!