Incredibil, dar adevarat !
Cele mai aberante, nerusinate si neeconomice masuri le auzim de un an si jumatate de la asa zisul guvern de dreapta. Ultima dintre ele este cea a domnului Videanu – ministrul economiei (oare?) care, iata, dupa 20 de ani ne propune controlul preturilor de catre stat, infiintind 1400 de centre de control… sincer nu inteleg ce vrea sa spuna ministrul economiei, poate ma lamureste cineva.
Sa mai platim alti functionari care ce sa faca? Sa stabileasca ei daca cererea si oferta exista? Cererea si oferta nu sunt niste fetite pe care sa le vada niste functionari publici; poate domnului Videanu care a facut afaceri, cel mai adesea cu statul, ii place sa stabileasca preturile cind achizitioneaza, dar ii place sa-i stabileasca statul si pretul produselor pe care le realizeaza?
As vrea sa ma fac bine inteleasa, eu nu vorbesc de preturile produselor de monopol, unde trebuie controlul statului (paradoxal, acolo statul nu-si face treaba), dar ce propune domnul Videanu as zice ca este de risul curcilor, daca nu mi-ar fi teama ca jignesc curcile, bietele pasari blinde!
Totusi, in ce tara traim si de ce nu ne revoltam, de ce nu le cerem socoteala, de ce nu-i judecam?
Cu stima,
Maria Grapini