Sâmbătă, 5 ianuarie, ora 11, la sediul cabinetului său europarlamentar din Timișoara, umanista Maria Grapini își face intrarea profesională în 2019, cu o acțiune importantă pentru sportivi de top ai României.

De 20 de ani, înainte de a intra în politică, europarlamentarul umanist a decis să premieze periodic olimpici, campioni ai sportului, elevi cu rezultate foarte bune, din dorința de a-i ambiționa, de a-i susține moral și financiar.

Anul trecut, Maria Grapini a premiat elevii Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu din Timișoara, iar acum, pe 5 ianuarie, a decis să înceapă evenimentele de acest gen cu sportivii.

Maria Grapini îi va premia pe campionii Lotului Național Masculin de Juniori la Canotaj, tineri care se antrenează admirabil în cadrul Complexului Sportiv Orșova, pe care umanista îi promovează și susține în permanență.

Europarlamentarul este umărul din umbră al echipei profesioniste de canotori, îi vizitează pe sportivi ori de câte ori îi permite agenda aglomerată, a fost și anul trecut, în baza de pe malul Dunării, când a asistat de pe o șalupă la întregul program.

Antrenorul Ilie Neicu s-a declarat emoționat și fericit pentru gesturile Mariei Grapini, pentru că “este o premieră, doamna Grapini este singura care face asta, singura care stă alături de noi în permanență, iar sportivii noștri și noi toți o apreciem și-i mulțumim!”.

Sâmbătă, la Timișoara, Maria Grapini îi va primi pe campionii mondiali din 2018, Cehia, proba două rame fără cârmaci, Laurențiu Danciu și Florin Arteni, doi tineri extraordinari, în același timp vicecampioni olimpici de tineret, la Buenos Aires.

Tot sâmbătă, 5 ianuarie, umanista îl va onora pe unul dintre cei mai buni tineri gimnaști lugojeni, format în ultimii ani la CSȘ Lugoj, Norbert Marcu. Acesta a reușit în debutul Campionatului Național Individual al juniorilor I și II să urce pe prima treaptă a podiumului la individual compus.

Maria Grapini le va înmâna premii și diplome de merit.

“Sportul trebuie încurajat, de aici și decizia mea de a fi atât de implicată. Sunt fericită de această decizie, pe care am luat-o acum 20 de ani! Lotul Național de Juniori la Canotaj este o echipă extraordinară de sportivi tineri și ambițioși, cu o dorință evidentă de a realiza performanțe de înalt nivel! E minunat să vezi cât sunt de hotărâți, cât de mult își doresc victoria! Cât despre gimnastul nostru de aur, merită toată susținerea mea, e atât de bun și dedicat performanței! Odată cu reîntâlnirea noastră de la Timișoara, pornim împreună acest nou an 2019 cu sentimentul cert că cei mai buni înving întotdeauna! Doresc sportivilor mult succes pe viitor, sunt și rămân alături de ei, întotdeauna! Trebuie să dăm posibilitatea ca elevii, tinerii să-și urmeze vocația și talentul!”, a declarat europarlamentarul umanist, Maria Grapini.