Festivalul Doinelor a intrat în tradiția județului Timiș, pentru că mai există păstrători sufletiști, dedicați celor mai sfinte lucruri pe care le are poporul român. Un europarlamentar implicat și două asociații, Asociația Culturală Constantin Brâncuși respectiv Casa Doinelor, vă invită și în acest an, în zi de mare sărbătoare, pe 8 septembrie, la Muzeul Satului, pentru a sărbători împreună una dintre cele mai de preț valori românești, doina!

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, susține financiar evenimentul, de câteva ediții, din rațiuni evidente: este dedicată promovării românismului și a demersurilor artistice, culturale, educative, care îl compun. Grapini este inițiatoarea Legii costumului popular românesc și o mare iubitoare de tradiții.

De Nașterea Maicii Domnului, umanista și reprezentanții celor două asociații implicate oferă oaspeților o zi încărcată în simboluri și frumos.

Ediția a VII-a a Festivalului Doinelor debutează, la ora 11, cu un simpozion international, iar, la orele 16, începe spectacolul de cânt și dans, pe scena Muzeului Satului. Vor fi prezente ansambluri din România și Serbia, vor sosi fanfare, doinitori, dansatori, va răsuna Timișoara, într-o zi mare, dedicată în totalitate Doinei!

Evenimentul din 8 septembrie, susținut de europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, este organizat sub egida Centenarului României.

“Sunt îndrăgostită de România și de tot ce avem mai frumos și sfânt! Iubesc ia românească, o port cu mine și pe mine, în Parlamentul European și la evenimentele din țară! I-am învățat pe colegii mei europarlamentari să asculte și să înțeleagă doina și cântecul nostru popular și vă asigur că au fost foarte încântați! E moștenirea noastră culturală, e ceea ce dă unicitate acestui neam!  Eu am crescut la țară, am ascultat, de mică, muzică populară și, evident, doine. Ori de câte ori le aud, am impresia că e sărbătoare, căci chiar e sărbătoare! Vă aștept, cu mare drag, pe 8 septembrie, de Sfântă Mărie Mică, la Timișoara, să petrecem împreună o zi minunată!“, a transmis umanista Maria Grapini.