Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a avut trei zile pline de activități, la Timișoara, într-un weekend ce a stat sub semnul prieteniei româno-române și al simbolisticii naționale de bun gust.

După lansări de carte și întâlniri cu români din lumea largă, la Festivalul Doinelor – pe care îl susține de ani – discuții și vizite la Consulatul Republicii Macedonia, dar și întâlniri cu umaniștii pe care îi conduce, duminică, 9 septembrie, Maria Grapini a avut un nou eveniment de suflet, cu o încărcătură specială: în urmă cu zece ani, a avut inspirația să înființeze o asociație care să-i reunească pe cei cu experiență de viață, care au enorm de oferit comunității – dacă ne găsim răbdarea și timpul să-i ascultăm – organizație numită Asociația Seniorilor din Timișoara.

Duminică, într-un cadru festiv, Asociația și-a sărbătorit inițiatorul, s-a sărbătorit pe sine, cu veselie, emoție și candoare, cu senioare fericite și seniori mulțumiți că mai contează pentru unii semeni de-ai lor.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, este președinte de onoare al AST, iar seniorul Nicu Vlad este președinte.

“Sunt foarte emoționată! Mă bucur că n-am dat greș, atunci când am decis să înființez Asociatia Seniorilor din Timișoara! În zece ani, Asociația a dovedit că nu vârsta biologică este importantă, ci atitudinea, dorința de implicare, disponibilitatea la efort, simțul civic. În calitate de președinte de onoare, urez Asociației si membrilor săi viață lungă si un cald La Mulți Ani! M-am simțit minunat, câteva ore, astăzi, cu membrii asociației, într-o ambianță plăcută și deschisă. Îi mulțumesc președintelui, domnului Nicu Vlad, pentru dăruirea manifestată în acești zece ani!”, a declarat Maria Grapini.

Asociația Seniorilor din Timișoara desfășoară, de un deceniu, acțiuni sociale pe numeroase subiecte de actualitate, seminarii pe teme medicale, educaționale sau sociale, campanii umanitare, de donare de sânge sau ajutorare a semenilor aflați în nevoie, manifestări artistice și culturale.