[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Informare privind activitatea desfasurata de doamna Maria Grapini, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, in perioada 28.01-01.02.2013:

1. A participat la intalnirile grupului de lucru pentru elaborarea studiului de impact privind introducerea unei noi modalitati de impozitare pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii. La intalnire au fost prezenti reprezentanti ai ministerului si 16 persoane reprezentand Asociatiile si Patronatele din turism si servicii. In cadrul acestor sedinte s-au dezbatut modalitatile de impozitare pentru hoteluri si pensiuni, precum si masurile de largire a bazei de colectare si scoaterea acestora din zona gri. Intalnirile de acest gen vor continua si in saptamanile urmatoare.

2. S-a intalnit cu Primarul General al Capitalei, domnul Sorin Oprescu. In cadrul intalnirii au fost dezbatute subiecte cu privire la promovarea si dezvoltarea turismului din Bucuresti. Printre proiectele care ar putea fi promovate in cadrul acestui parteneriat, Primarul Sorin Oprescu a adus in discutie: promovarea Muzeului de Arta Contemporana din cadrul Palatului Parlamentului, promovarea Palatului Parlamentului ca si simbol al Bucurestiului, punerea in functiune a mai multor autobuze deschise pentru circuite in Bucuresti, marcarea traseelor turistice din Centrul Vechi al Capitalei, marcarea prin indicatoare a muzeelor importante din Capitala, realizarea de harti turistice noi, care sa cuprinda toate obiectivele de importanta turistica din Bucuresti. Ministrul Maria Grapini l-a asigurat pe Primarul Capitalei de sprijin in ceea ce priveste propunerile prezentate si a mai adaugat ca prioritate studierea si conceperea unui proiect de promovare turistica a Centurii de fortificatii a Municipiului Bucuresti, realizata de regele Carol I, precum si oportunitatea organizarii in Capitala a unui circuit de Formula 2.
Cele doua parti au hotarat ca vor colabora pe orice proiect ce este in interesul dezvoltarii turistice a Capitalei.
Un alt subiect important discutat de Ministrul Delegat pentru IMM-uri , Mediu de afaceri si Turism si Primarul Capitalei a fost acela privind posibilitatea achizitionari de tramvaie, pentru Capitala, de la compania Astra Vagoane Arad.

3. Ca urmare a intalnirii Comandamentului de monitorizare si control privind desfasurarea in bune conditii a Festivalului Olimpic al Tineretului European, Ministrul Maria Grapini a dispus sa se faca toate demersurile necesare in vederea deplasarii a doua echipe din cadrul Directiei Generale Control si Autorizare Turism cu scopul de a verifica structurile de cazare, partiile de schi si de a solutiona eventualele sesizari din zona.
In acelasi timp, Ministru Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism a cerut sa fie inaintate adrese catre Consiliile judetene (Serviciile Publice Salvamont) in care sa se solicite situatia dotarilor echipelor salvamont, a bugetului cheltuit in anul 2012, precum si bugetul planificat pe anul 2013 in vederea asigurarii tuturor celor necesare in conformitate cu prevederile HG nr.77/2003, privind instituirea unor masuri pentru prevenirea accidentelor montane si organizarea activitatii de salvare in munti.

4. S-a intalnit cu reprezentantii conducerii autoritatilor publice locale din Rasnov si Calarasi in vederea gasirii de solutii comune, de deblocare a proiectelor de infrastructura turistica, incepute si neterminate. De asemenea Ministrul pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism si-a aratat disponibilitatea cu privire la analizarea unor propuneri concrete venite din partea Autoritatilor Locale cu privire la identificarea unor modalitati de promovare a zonelor turistice aflate in administrarea acestora, cat si referitoare la dezvoltarea si impulsionarea mediului de afaceri din aceste teritorii.

5. S-a intalnit cu reprezentantii Consiliului de Export. In debutul intalnirii, doamna Maria Grapini, Ministru Delegat pentru Mediul de afaceri si Turism a facut o prezentare, in calitate de membru fondator al Consiliului de Export, in care a pledat pentru ca turismul să fie considerat activitate de export şi şi-a exprimat dorinţa de a realiza sinergii intre cele doua Programe. Ministrul Maria Grapini a solicitat ca Programul de susţinere a turismului să fie corelat cu cel de susţinere şi promovare a exportului, astfel incât la târgurile de turism să fie promovate şi sectoarele complementare, respectiv produsele de agricultură ecologica: vie- vin – artizanat, iar la târgurile care vizează alte sectoare exportatoare, să fie promovat turismul rural şi ecoturismul, in limitele oferite de gradul de specializare al târgului respectiv. Initiativa Ministrului Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism a primit aprecierea reprezentantilor Consiliului de Export.

6. A discutat cu reprezentantii Patronatului Spitalelor Private si Salvari despre aspectele legate de impactul masurilor propuse de Ministerul Sanatatii in domeniul finantarii clinicilor private. Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism a subliniat preocuparea Guvernului Romaniei de a asigura un standard cat mai ridicat al serviciilor medicale oferite populatiei.

7. A participat, ca reprezentant al Guvernului Romaniei, alaturi de Ministrul Afacerilor Externe, Dl Titus Corlăţean si Ministrul Economiei, Dl Varujan Vosganian la Recepţia anuală data în cinstea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, eveniment care a marcat înfiinţarea în anul 1864, prin Înaltul Decret al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a primei Camere de Comerţ din România. In discursul sau, Ministrul Maria Grapini a transmis faptul ca este deschisa propunerilor venite din partea membrilor Corpului Diplomatic deoarece isi doreste, ca impreuna, sa identifice noi oportunităţi de afaceri în România. In egală măsura. Ministrul Maria Grapini a transmis companiilor din ţara noastră, cu capital român sau străin, ca asteapta propuneri pentru clarificare şi simplificare legislativă şi pentru găsirea de soluţii în sensul reducerii costurilor de operare pe piaţa românească.

8. S-a intalnit cu Excelența Sa, Domnul Ambasador Talgat Kaliyev – Insarcinat cu Afaceri al Republicii Kazahstan în România. In cadrul intalnirii Excelenta sa a exprimat multumirile Republicii Kazahstan pentru sprijinul acordat de catre Romania in obtinerea, de catre capitala Astana, a titlului de organizator al Expozitiei Mondiale din 2017, totodata domnul Ambasador a exprimat deosebite aprecieri pentru inaltul nivel al relatiilor economice bilaterale si a informata-o pe doamna Ministru Maria Grapini cu privire la deschiderea Consiliului de Afaceri Romania- Kazahstan.
In acelasi timp, Excelenta Sa, Ambasadorul Talgat Kaliyev si-a exprimat dorinta de a se bucura in continuare de sprijinul autoritatilor romane in indeplinirea misiunii sale.
Doamna Ministru Maria Grapini si-a exprimat la randul sau satisfactia cu privire la vizita Ambasadorului Republicii Kazahstan în România, cunoscandu-se faptul ca, Kazahstanul este un partener strategic al Romaniei, principalul partener economic al tarii noastre in Asia Centrala si unul dintre cei mai importanti investitori straini in economia romaneasca. Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism si-a exprimat disponibilitatea de a participa la lucrarile Consiliului de Afaceri Romania- Kazahstan, de asemenea de a reprezenta Romania in cadrul pregatirilor pentru Expozitia Mondiala si de a sprijini initiativele economice si de cooperare ale Republicii Kazahstan in tara noastra.
Dialogul deschis, prietenesc a exprimat disponibilitatea ambelor parti de a sprijini consolidarea parteneriatului strategic Romania- Kazahstan.

9. S-a intalnit cu reprezentantii companiei KPMG Romania, consultant al Fundaţiei Post Privatizare. Cu acest prilej s-a discutat referitor la participarea Fundaţiei Post Privatizare, ca actionar in cadrul Fondului Roman de Contragarantare.

10. A participat la dezbaterile ce au avut loc la Camera Deputatilor, la Comisiile reunite pentru Buget ale Parlamentului, ce au avut ca tema Proiectul Legii Bugetului de Stat pe anul 2013. In cadrul dezbaterilor, bugetul Ministerului Economiei a fost aprobat.

11. S-a intalnit cu reprezentanti ai Cluburilor oamenilor de afaceri: romani, francezi, germani si italieni din Timisoara cu care a discutat probleme importante pentru mediul de afaceri: posibilitati de investitii, politica fiscala, probleme regionale, astfel impreuna au convenit sa se constituie un Consiliu Consultativ al Ministrului Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism, la nivel regional, format din oameni de afaceri: romani, germani, francezi si italieni, cu care sa se consulte permanent in toate deciziile cu impact asupra mediului de afaceri.

Biroul de presă al Ministerului Economiei

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *