Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a apărat România, zilele acestea, mai vehement ca niciodată! În plenul PE de la Strasbourg, umanista a militat pentru drepturile consumatorilor, pentru nediscriminare, pentru tratament egal cu celelalte state membre, sau despre condițiile din închisori, în numeroasele intervenţii avute, la tribuna Parlamentului.

Grapini a transmis presei din ţara noastră o informaţie, menită să-i mai liniştească pe cei care şi-au făcut o misiune din a susţine că suntem singura oaie neagră a UE, căci ne…paşte infringementul exclusiv pe noi.

Astfel că, Maria Grapini a prezentat o scrisoare, dinspre comisarul european Julian King către preşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes – umanista este membră a Comisiei –  prin care acesta din urmă este informat despre câteva decizii de infringement în sfera de securitate, ce vizează Luxemburgul.

Mai precis, Comisia Europeană a adresat Luxemburgului un aviz motivat pentru necomunicarea măsurilor naționale de punere în aplicare a unei Decizii-cadru. Inițiativa, adoptată de Consiliu, care permite schimbul de informații mai eficiente între autoritățile de aplicare a legii din statele membre atunci când desfășoară anchete penale sau operațiuni de informații privind criminalitatea, ar fi trebuit să fie pusă în aplicare până la 19 decembrie 2008! Luxemburgul a fost notificat  şi are două luni să remedieze problema.

 “Pentru cei care iubesc jumătăţile de adevăr, să ştiţi că nu doar România e ameninţată cu infringementul CE! În Parlamentul European, nu suntem toţi Monica Macovei! Realitatea trebuie cunoscută, trebuie prezentată şi asta am decis să fac! Procedura infringementului se aplică tuturor!”, a declarat Maria Grapini.