În 11 noiembrie, la ora 11, în Sala Galbenă a Hotelului Boavista din Timişoara, umanista Maria Grapini organizează evenimentul “Meseria, brăţară de aur”. În fapt, e o primă acţiune dintr-un ciclu de evenimente vocaţionale, pentru stabilirea unei baze de discuţii oficiale, în perspectiva unui învăţământ vocaţional, atât de necesar mediului românesc, clamat de ani de zile, nepus în practică nici în prezent.

“Având în vedere nevoia de meseriași pe piața muncii, vă propun un ciclu de acţiuni, sub titulatura „Meseria – brățară de aur”, la care să fie invitați elevi de clasele a VII-a și a VIII-a, dar și liceeni, împreună cu oameni de afaceri, antreprenori, dezvoltatori din domeniile care duc lipsă de forță de muncă, pentru dezbaterea nevoii de educație vocațională, în speță, de alegerea unei meserii în funcție de vocație. Cunosc îndeaproape criza existentă în piață, sunt convinsă că și dumneavoastră, mizez pe participarea dumneavoastră la acțiunea pe care o girez!”, scrie europarlamentarul PPU-sl, în invitaţia transmisă decidenţilor locali din domeniul educaţiei, forţei de muncă, antreprenoriatului.

Intenţia Mariei Grapini este de a capacita cât mai multe judeţe, în acest ciclu de acţiuni, pentru a reuşi crearea unei voci puternice naţionale.

“România, la nivel de miniştri ai Educaţiei sau ai Muncii, a insistat, de ani de zile, pe nevoia urgentă a stabilirii unui cadru clar, în ceea ce priveşte  învăţământul vocaţional…dar doar teoretic! Practic, nu s-au făcut paşi serioşi. M-am gândit să iniţiez această acţiune, pentru că sunt convinsă că e nevoie de iniţiative puternice şi de voci ferme, pentru a reuşi ceea ce trebuia făcut demult!“, a conchis umanista Maria Grapini.