De trei ani, avem o lege privind instituirea Zilei Naționale a Costumului Popular din România, ca urmare a inițiativei europarlamentarului PPU-sl, Maria Grapini, care se sărbătorește în a doua duminică a lunii mai. Umanista a militat de-o viață pentru tradiții, istorie, simbolistică națională, românism sincer și mândrie firească pentru Tricolor. Reușita personală în ceea ce privește statuarea Zilei Naționale a Costumului Popular se transferă, astfel, în plan național, spre bucuria celor care țin, la rându-le, valorile României la loc sfânt.

Maria Grapini va fi, și de această dată, prezentă la Timișoara, chiar de sărbătoarea pe care a inițiat-o, înconjurată de istorici, profesori universitari, scriitori, timișoreni, oameni care-și iubesc orașul, țara și tradițiile.

Duminică, 13 mai, la ora 17, europarlamentarul umanist va vorbi, la Hotel Timișoara, despre importanța păstrării simbolurilor tradiționale într-o Europă a diversității, despre necesitatea stabilirii consensului, clamat dar nerealizat încă, despre România și românii ei de pretutindeni, despre unitate și iubire de neam.

„În momentul în care am propus o Zi Națională a Costumului Popular din România m-am gândit la un singur lucru: avem cu ce ne mândri! Trebuie să ne arătăm valorile, să ne păstrăm tradițiile, sunt baza noastră, stâlpul nostru, ca români! Știți foarte bine că mă lupt pentru România, și aici, și în Parlamentul European, e misiunea mea pe viață! Transmit românilor de pretutindeni un La mulți ani din suflet, de ziua noastră! În Anul Centenarului, portul românesc trebuie sărbătorit cu mândrie!”, a declarat Maria Grapini.

Timișorenii iubitori de frumos sunt așteptați, cu interes, duminică, la întâlnirea cu europarlamentarul PPU-sl și invitații săi speciali.