[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]
Demersurile celor care resimt din plin faptul că România este nedreptățită vizibil de mai marii UE, aceiași oficiali europeni care, teoretic, susțin echitatea statelor membre, însă, practic, nu fac vreun pas, n-au pauză și nici nu slăbesc în intensitate.
Umanista Maria Grapini – cea care s-a remarcat recent prin poziția categorică în favoarea României, la citirea rezoluției adresate țării noastre – continuă, perseverent, lupta oficială, astfel că a inițiat elaborarea unei scrisori adresate președintelui Consiliului European, Donald Tusk, prin care cere ca, la următoarea reuniune a forului, problema aderării României la spațiul Schengen să se regăsească pe ordinea de zi. Până în prezent, scrisoarea umanistei a fost semnată de 15 eurodeputați români.
„Am dorit să aflu dacă cei care au votat Rezoluția împotriva României vor fi de acord sa facem, în mod solidar, un astfel de demers – această scrisoare oficială – prin care cerem Consiliului să țină cont de propunerea PE, a Comisiei Europene și de faptul că, din 2011, România respectă Regulamentul Schengen. Vă pot spune că nu se află printre semnatari…”, a declarat Maria Grapini.
În scrisoarea inițiată de europarlamentarul umanist se regăsesc toate argumentele logice în favoarea României, la fel și precizarea, extrem de importantă, că proiectul european este unul pe care românii îl acceptă și încurajează.
“Aceasta urmează numeroasele rezoluții ale Parlamentului European în această privință, prima care a avut loc la 8 iunie 2011. De fapt, după cum știți, atât Comisia Europeană, cât și Parlamentul European au solicitat Consiliului acordarea accesului României și Bulgariei la spațiul Schengen, având în vedere că acestea au îndeplinit timp de șapte ani toate cerințele tehnice stabilite în regulament. Cu toate acestea, Consiliul nu a luat o decizie favorabilă până în prezent.
Credem cu tărie în proiectul european și în viitorul său, dar credem că egalitatea și solidaritatea între statele membre și cetățenii lor și respectarea regulilor și a intereselor fiecăruia sunt elemente esențiale pentru succes”, se precizează în scrisoarea Mariei Grapini.
În același document adresat președintelui Consiliului European, europarlamentarul umanist insistă asupra faptului că țara noastră a avut o conduită dreaptă și sinceră în raport cu Uniunea Europeană, reciproca nefiind, din păcate, până în prezent, valabilă… În condițiile în care proiectul european este, acum, realmente amenințat de tensiuni majore, iar România s-a remarcat drept un stat proeuropean – umanista insistă asupra acestui aspect, căci este unul capital – Maria Grapini cere egalitate și justețe în deciziile Consiliului.
„România este membru al Uniunii Europene de 11 ani și și-a respectat întotdeauna obligațiile. A fost una dintre țările cu cea mai mare creștere economică și a susținut întotdeauna toate proiectele europene legate de securitate și solidaritate. Din nefericire, însă, când vine vorba de Schengen, cetățenii români nu se bucură de aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni europeni. Transportatorii români trebuie să petreacă nenumărate ore la vamă, ceea ce compromite în mod semnificativ interesele economice ale companiilor românești. Firmele românești sunt astfel discriminate în comparație cu alte întreprinderi europene.
Prin urmare, solicităm înscrierea acestui punct pe ordinea de zi a următoarei reuniuni a Consiliului European, pentru a recunoaște în cele din urmă pregătirea României de a adera la spațiul Schengen. Înainte de alegerile semnificative din 2019 ale Parlamentului European, acest lucru va da mesajul că UE se bazează pe egalitate, transparență, nediscriminare și acces nelimitat la piața internă.”, se mai arată în documentul oficial, inițiat de către umanista Maria Grapini, care va ajunge pe masa președintelui Consiliului European.
Europarlamentarul a decis să transmită public lista celor care s-au alăturat demersului propriu, ca atare au semnat scrisoarea către Donald Tusk, din dorința de informare a cetățenilor.
„Cred că este important ca românii să știe cine sunt europarlamentarii care doresc dreptate și luptă deschis pentru susținerea intereselor României!”, a conchis Maria Grapini.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]