În repetate rânduri, ca urmare a întâlnirilor avute cu cetățenii, a scrisorilor sau memoriilor transmise de aceștia, umanista Maria Grapini a fost sesizată că informația cheie privitoare la absorbția fondurilor europene, la nivel de România, nu se transmite fidel și în timp real. Europarlamentarul Partidului Umanist a organizat și organizează, în această idee, evenimente deschise, în care se prezintă pachetul informațional complex și sfaturi profesioniste pentru ca un proiect să aibă șanse reale de finanțare.

În acest sfârșit de săptămână, Maria Grapini s-a aflat la Cluj, la solicitarea umaniștilor ardeleni, unde s-a întâlnit cu reprezentanți din administrație, consilieri locali, responsabili din zona proiectelor europene, mass-media, cărora le-a prezentat Ghidul de absorbție al fondurilor UE, ghid elaborat în departamentul special al Partidului Umanist pentru cei care doresc să învețe corect scrierea unui proiect european.

Mai mult, sâmbătă, europarlamentarul umanist a făcut și un tur de primării din județ, a stat de vorbă cu liderii administrațiilor ardelene, a primit solicitări legate de proiectele de dezvoltare pe care aceștia le gestionează.

„E problema cheie a României! Trebuie să pricepem odată că de absorbția fondurilor europene depinde viitorul economic al țării, dezvoltarea noastră pe numeroase domenii, nu mai avem voie să spunem că nu știm, că nu ne descurcăm! UE ne-a oferit oportunități concrete, noi trebuie să le exploatăm. Acum! Ghidul elaborat de umaniști vine să clarifice necunoscutele majore și sunt convinsă că va fi de mare ajutor!„ a declarat umanista Maria Grapini.