Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, doamna Maria Grapini, s-a întâlnit astăzi cu Excelența Sa, doamna Mahbouba Chebbi Guiga, Ambasadorul Tunisiei în România.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte de interes comun care au vizat în principal consolidarea relațiilor economice bilaterale, reînnoirea acordului de cooperare privind sectorul IMM între România și Tunisia, încheiat inițial în data de 11 Iunie 2009 între Ministerul Industriei, Energiei și IMM-urilor din Tunisia și Ministerul IMM-urilor, Comerțului și Mediului de Afaceri. În acest sens s-a convenit crearea unei comisii care urmează să supravegheze implementarea în bune condiții a acestui acord.

Ministrul Maria Grapini i-a multumit ambasadorului Tunisiei în România pentru vizită, a subliniat faptul că iși dorește ca relația româno-tunisiană să se dezvolte și să fie bazată pe acțiuni și proiecte comune concrete, exprimându-și, totodata, totala deschidere în acest sens.

Tot astăzi, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, doamna Maria Grapini, s-a întâlnit și cu Excelența Sa, domnul Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei în România.

În cadrul discuțiilor au fost analizate atât stadiul actual cât și perspectivele viitoare ale relațiilor bilaterale, Italia fiind un partener comercial important al României.

Oficialul italian a specificat că pentru o bună desfășurare a activității firmelor italiene este importantă intensificarea reducerii birocrației și asigurarea unui mediu de afaceri stabil și predictibil. Totodată, Diego Brasioli a reiterat sprijinul pe care Italia dorește să îl acorde României în vederea implementării reformelor, subliniind faptul că oamenii de afaceri italieni sunt interesaţi să investească cu precădere în domeniile energiei regenerabile, infrastructurii, transporturilor şi sectorului agro-industrial.

Ministrul Grapini l-a asigurat pe domnul ambasador că se iau deja masuri în acest sens, împreună cu alte măsuri pentru îmbunătățirea și sprijinirea activității antreprenoriale, a mediului de afaceri și a sectorului IMM.

Un alt subiect abordat a vizat turismul, ministrul Grapini prezentând partenerilor de dialog strategia avută în vedere pentru dezvoltarea și promovarea acestuia. Oficialul român și-a exprimat disponibilitatea susținerii proiectului prezentat de partea italiană, în vederea realizării unei emisiuni radio care va fi difuzată în Italia și va avea ca subiect o expediție de pelerinaj în Bucovina.