Maria Grapini: Îmi doresc ca noii comisari europeni, noua Comisie, să analizeze atent situația pieţei interne a UE.

Îmi doresc ca noii comisari europeni, noua Comisie, să analizeze atent situația pieţei interne a UE, pentru că există multe lucruri prost reglementate care au dus la dezindustrializarea UE şi la dispariţia locurilor de muncă şi la polarizarea societăţii, a declarat europarlamentarul PC Maria Grapini, după  prezentarea de către domnul Jean Paul Junker a programului de candidat la preşedinţia Comisiei  Europene.

În calitate de europarlamentar în grupul S&D, Maria Grapini a luat cuvântul în timpul dezbaterilor, adresându-i candidatului câteva întrebări, printre care: Ce măsuri concrete îşi propune, ca Preşedinte de Comisie, pentru a obţine rezultatele aşteptate de statele membre în două domenii importante: disparităţi regionale şi dezvoltarea durabilă a IMM-urilor?

Politicile de austeritate promovate de grupul popular nu au adus rezultate pozitive, iar din acest motiv europarlamentarul PC Maria Grapini a declarat ca se aştepta ca domnul Junker sa  explice cum va schimba modul de acţiune al Comisiei, nu să trateze efectele fără a se merge la cauze.

“Sper ca noua Comisie, prin noii comisari şi prin Preşedinte, să înțeleagă faptul că este important să se calculeze impactul pe termen lung în fiecare țară membră UE a măsurilor luate şi nu doar impactul teoretic la momentul adoptării măsurii”, a declarat Maria Grapini.

În 7 – 8 iulie a. c,  domnul Jean Claude Junker și-a prezentat în faţa europarlamentarilor, la Bruxelles, programul de  candidat la președinția Comisiei la Grupul Social Democrat.