Parlamentul European a dezbătut, pe 1 martie, un raport important din zona financiară, numit Uniunea Bancară- Raportul anual 2017.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a intervenit, din nou, în plenul european, cu un discurs ferm de apărare atât a firmelor mici, cât și a cetățenilor – în fapt părțile esențiale ale oricărei ecuații socio-economice. Umanista a admis că Europa nu se poate lăuda cu depășirea întru totul a crizei financiare, dar poate lupta pentru ceea ce este esențial.

“Să ne punem întrebarea dacă băncile își asumă riscuri prea mari sau riscuri prea mici, în sistemul bancar, să vorbim despre bonusuri și despre tot felul de alte premii. Băncile nu-și asumă riscuri pentru IMM-uri! IMM-urile nu pot încă să ia credite și sunt decapitalizate, timp în care băncile riscă, oferind venituri peste medie, știm doar că în sistemul bancar câștigurile sunt cele mai mari. Nu este suficient doar să avem reglementări, ci să se și aplice. Cum garantăm depozitele? Este un decalaj în unele bănci între cât costă un credit și câtă dobândă oferă la un depozit. Nu sunt garantate pentru cetățeni. Noi trebuie să-i protejăm! În calitate de membră a Comisiei IMCO, mă gândesc cum protejăm consumatorii, IMM-urile. Cum protejăm, deci, cetățenii? Trebuie să progresăm, altfel batem pasul pe loc!””, a declarat, joi, 1 martie, în plenul PE, Maria Grapini.