De departe europarlamentarul român cu cea mai intensă activitate, Maria Grapini, a punctat serios, miercuri, 26 aprilie, prin intervenția avută în plenul PE, pe tema Deciziei adoptate cu privire la pilonul european al drepturilor sociale și la inițiativa privind asigurarea echilibrului dintre viața profesională și cea privată.

Fermă ca întotdeauna, Grapini a felicitat Comisia pentru inițiativă, insistând, în paralel, pe elemente deopotrivă sensibile și importante: solidaritate socială, misiune politică pro cetățean.

“Este nevoie de un pilon social! Nu trebuie să facem politică pentru grupuri politice sau partide, ci pentru cetățeni! Viața cetățenilor nu este de stânga sau de dreapta! Trebuie să asigurăm o îmbunătățire a vieții cetățenilor, nu putem să asistăm la noi generații de săraci! Trebuie sa luptăm împotriva oricărei discriminări: de gen, de naționalitate, de religie sau de apartenență politică! Însă, Pilonul social trebuie corelat cu politica de coeziune. Trebuie să recunoaștem că sunt țări mai dezvoltate și țări mai putin dezvoltate, respective sunt țări care au nevoie ca politica de coeziune să fie concentrată pe zonele sărace”, a declarat europarlamentarul român.

Maria Grapini și-a încheiat intervenția cu o idee centrată pe femei și pe importanța acestora în orice ecuație socială, oriunde ar trăi acestea: “Trebuie să punem accent pe capacitățile și calitățile antropologice ale femeilor și să acționăm pentru o reală egalitate de șanse!”.