Am avut ocazia sa acord un interviu ziarului Adevarul in una din rubricile pe care eu le apreciez foarte mult: „La masa adevarului”. Interviul a aparut in 6 martie, dar se poate citi si pe www.adevarul.ro.
Am citit comentariile postate si dupa cum era de asteptat sunt opinii pro si contra la ceea ce am declarat.
M-a surprins insa violenta limbajului folosit de persoane care nu m-au cunoscut si care nu vin cu puncte de vedere personale si argumente, doar critica.
Si eu sunt o persoana care critic, dar incerc sa construiesc si ma feresc sa calific o persoana pe care nu o cunosc.
Vreau sa le spun celor care nu ma cunosc si au postat un comentariu la acest articol ca romanul meu preferat a fost MOROMETII.
Poate si pentru faptul ca am crescut la tara, intr-o familie de oameni simpli, dar a caror preocupare era sa invatam si sa ne asigure hrana sanatoasa.
Apoi mai doresc sa spun celor care vorbeau de „sclavi”,”mosie” si alte cuvinte neacoperite de realitate, ca eu respect oamenii si nu am incercat sa obtin ceva necuvenit niciodata.
Daca este o vina ca am creeat 500 de locuri de munca si rezist pe o piata dificila cu toate greutatile create de stat in cei 20 de ani, atunci imi recunosc vina.
Eu lucrez 7 zile pe saptamina si cite 12-14 ore pe zi, tocmai pentru a mentine aceste locuri de munca si pentru a face multe lucruri voluntare, caritabile.
Am o echipa de specialisti care lucreaza la fel ca si mine tocmai pentru ca dorim sa rezistam ca si colectiv toti cei 500 de oameni intr-un domeniu atat de greu ca cel in care lucrez.
Nu am beneficiat de privilegii, de esalonari sau de pomeni (contracte cu statul) si de aceea imi permit sa critic pe cei care conduc institutiile statului.
Am intrat doar in 2006 in politica, tocmai din cauza nemultumirilor, nu pentru a beneficia de privilegii ci pentru a incerca sa vad daca nu se poate schimba acea clasa politica despre care se tot vorbeste.
Am spus in interviu ca nu este profitabil sa intre un om de afaceri in politica deoarece nu mai are timp sa se ocupe personal de propria afacere, nu ca ar trebui sa profite ca este in politica.
Eu nu voi fi niciodata de acord cu modalitatea practicata de 20 de ani: intra in politica sarac si iese bogat pentru ca „si-a aranjat afaceri „din care cistiga necuvenit.
Eu am intrat in politica si cheltuiesc de la mine pentru activitatea politica, nu primesc bani.
Cred ca ar trebui sa incurajam ca oameni care au reusit in domeniul lor de activitate sa se implice si in politica daca dorim sa schimbam atitudinea oamenilor politici. Daca nu suntem de acord cu asta, raminem mereu nemultumiti, putem jigni, injura, acuza, dar nu putem schimba.
Doresc sa le multumesc oamenilor care lucreaza cu mine si celor care au incredere in mine. Multumesc celor care au inteles mesajul meu din interviul amintit si apreciaza activitatea mea.
Pentru ceilalti, voi incerca sa-i conving ca: nu fur,nu mint si nu ocup un loc in societate pentru care nu am cunostintele si pregatirea necesara.
Cred ca noi, romanii, trebuie sa fim mai uniti la bine si mai reactivi in a combate raul.
Cred foarte mult ca aceia care au creat IMM-uri si mentin locuri de munca sunt de apreciat, iar romanii care lucreaza corect, cinstit si profesionist, de asemenea, indiferent daca lucreaza la masina de cusut, la strung sau in birou.
Eu nu mai doresc economie socialista in care statul sa fie unic proprietar, dar voi lupta ca statul sa-si preia rolul si obligatia de a asigura protectia sociala si conditii ca oamenii sa aiba conditii de viata normala. Cei care fura sau fac lucruri ilegale sa fie pedepsiti, dar nu asa cum am vazut nu de mult: batrini de 80 de ani inchisi pentru ca isi revendicau o palma de pamint.

Va doresc numai bine.
Cu respect,
Maria Grapini