În urmă cu 13 ani, în a treia zi de Crăciun, de Sfântul Ștefan, Maria Grapini decidea să intre în politică, alături de Partidul Umanist. De atunci și până în prezent, decizia Mariei Grapini s-a dovedit a fi una de bun augur, deopotrivă pentru europarlamentar cât și pentru umaniști. Cu mână forte și determinare, Maria Grapini i-a susținut și încurajat pe aceștia, în momente line dar și tensionate, convinsă fiind că doctrina umanistă este cea care poate oferi României o alternativă serioasă, necesară și profesionistă, prin demnitate, onoare și curaj.

Acum, în a treia zi de Crăciun, Maria Grapini a plecat spre Moldova, pentru întâlniri și discuții cu umaniștii din Piatra Neamț.

Vineri, europarlamentarul va vizita mănăstirea Văratec și un centru cultural ce găzduiește o editură, înființate de o familie umanistă.

“Cred în aceste întâlniri cu oamenii, pentru că ne ajută să aflăm ce-și doresc, ce le lipsește, cum își văd prezentul și își proiectează viitorul, ne ajută așadar să acționăm corect. Ne ajută să înțelegem realitatea și nevoile oamenilor. Sunt bucuroasă că în aceste zile de sărbătoare, atât de importante pentru noi toți, cu această simbolistică personală, mă voi afla alături de umaniști!

Doresc tuturor celor care poartă numele de Ștefan și Ștefania la multi ani, buni și frumoși! Să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat joi, 27 decembrie, în drum spre Piatra Neamț, europarlamentarul umanist, Maria Grapini.