LA MULTI ANI si SANATATE tuturor Mariilor si celor cu numele Marin!
La inceputul zilei notata in calendar ca una din marile sarbatori ale credinciosilor romani, m-am gindit sa nu scriu nimic azi.
Apoi am spus ca, poate, este mai bine sa dau un mesaj cititorilor mei azi. Nu vreau sa fie un mesaj politic, critic (ar fi foarte multe de criticat), vreau doar sa spun ca eu inca mai sper sa ne putem face mai buna viata noastra, aici acasa. Am primit astazi o scrisoare de la un roman plecat, intitulata „DOR DE ROMANIA”, si inca o data mi-am dat seama ce greu le este (din punct de vedere a sufletului) celor care traiesc departe de tara!
Romania este tara care are cei mai multi cetateni plecati peste granite, dintre toate tarile din UE, si trebuie sa facem ceva in privinta asta!
Spun trebuie „sa facem” pentru ca eu nu mi-am pierdut speranta in gasirea oamenilor care sa faca acest lucru.
Miine stiu ca se judeca la Inalta Curte de Casatie un proces lung, inceput de ani multi, nedrept pentru bietii pensionari care, desi si-au cumparat casele de la statul roman, fiind cumparatori de buna credinta, sunt pusi pe drumuri de persoane care prin acte false, contrafacute, doresc sa le ia casele. Sper ca justitia sa fie de partea acelor oameni simpli, dar demni si cinstiti!
Luni 6 septembrie, intreprinzatorii mici si mijlocii din Romania au putut sa aplice, in sfirsit, pentru fonduri structurale pe axa 1-competitivitate. Dar cum au putut?
Desi inregistrarea proiectelor in sistem electronic incepea la ora 9.00, s-au trezit ca la 9.00 erau deja inscrise 8 proiecte, la 9 si O SECUNDA s-au mai inscris 10 proiecte, in 10 SECUNDE s-au inscris 67 de proiecte, intr-un MINUT si 35 de SECUNDE au fost inregistrate 189 de proiecte si uite asa, in final, in 80 de minute s-au inregistrat 688 de proiecte. Se poate vedea ca primele 10 proiecte au fost inregistrate cu o viteza de 0,1 SECUNDE, urmatoarele proiecte cu o viteza de 0,5 SECUNDE pe proiect si media finala este de 6,97 SECUNDE pe proiect. Din pacate, selectarea proiectelor se va face in ordine inscrierii si nu a punctajelor! Sa fi ajuns Romania la o performanta demna de cartea recordurilor la viteza de accesare pe internet, cu completarea a 20 de cimpuri in 0,1 secunde???
Dar cum ramine cu cele 8 proiecte inregistrate inaintea inceperii inregistrarii oficiale?
Si aici sper ca cineva sa faca lumina!
Pina la urma si lucrurile rele si lucrurile bune le fac oamenii. Noi trebuie sa stim cum si pe cine alegem (desemnam) sa faca reguli, sa aplice legi, sa stabileasca ordinea in stat.
De aceea imi pastrez optimismul, pentru ca daca tot mai multi vom vrea sa schimbam lucrurile in bine, atunci si DUMNEZEU ne ajuta. Daca noi nu vrem, atunci nu putem sa-i cerem doar LUI sa schimbe lucrurile pe Pamint !
Cu stima pentru cei care fac efortul sa citeasca, sa aiba pareri, sa se implice, sa vina cu idei, sa critice.
Maria Grapini