Pe data de 8 septembrie, creştinii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului, cea mai mare sărbătoare a toamnei, cunoscută  drept Sfânta Maria Mică.

Asociaţia Femeilor de Afaceri din România organizează, în această zi specială, în Piaţa Operei din Timişoara, un eveniment pe măsură: ediţia a doua a Paradei Pălăriilor!

Cu un debut extraordinar, anul trecut, în luna octombrie, Parada Pălăriilor a fost gândită pentru a readuce la viaţă nu doar un accesoriu al vremurilor frumoase de odinioară, ci un spirit! Arta de a purta pălărie, fie că vorbim de “reginele” ei, femeile, fie că în cauză sunt bărbaţii!

Amfitrionul evenimentului din 8 septembrie va fi, ca şi anul trecut, europarlamentarul Maria Grapini, preşedinte de onoare AFAR, militantă recunoscută pentru feminism şi feminitate.

“Voi fi bucuroasă să deschid, la Timişoara, alături de preşedinta AFAR, prof.dr. Angela Podariu, ediţia a doua a unui asemenea eveniment! Parada pălăriilor în piaţa simbol a acestui oraş, atmosfera de sărbătoare, participarea voastră, sunt convinsă  în număr mare, toate mă fac să fiu fericită şi mândră!  Sper că acţiunea va prinde contur şi în alte locuri, pe baza sloganului atât de drag nouă, azi în Timişoara, mâine-n toată ţara! Viitoarea capitală culturală europeană merită astfel de evenimente inedite, punerea în valoare a oamenilor frumoşi şi a ideilor generoase. Ca şi anul trecut, sunt invitate să participe asociaţiile femeilor de afaceri din ţară , membre ale Coaliţiei Femeilor de Afaceri din România. Lia Lungu, membră de onoare a AFAR şi coordonatoarea proiectului, va fi alături de participanţi“, a declarat Maria Grapini.

Anul trecut, la eveniment, a fost prezent şi ambasadorul Republicii Coreea la Bucureşti, invitat special cu această ocazie.

Precum în 2016, Parada Pălăriilor va consta, şi în 8 septembrie, într-o frumoasă plimbare prin Piaţa Victoriei, pe muzică special aleasă şi un spectacol de vals, „pălărie cu pălărie”, o reverenţă pentru Timişoara şi timişoreni!