Sâmbătă, 13 octombrie, la Timișoara, are loc un eveniment național de o sensibilitate aparte, dedicat tinerilor cu deficiențe de auz, numit Gala Tinerilor Surzi din România.

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, este invitat special al serii organizate și oferite acestor oameni extraordinari, în virtutea parteneriatelor încheiate de-a lungul vremii, a susținerii permanente acordate și a legăturilor sufletești create.

Maria Grapini s-a implicat în transmiterea solicitărilor și petițiilor pe care surzii le-au avut, în probleme administrative sau legislative, în organizarea de acțiuni și vizite în Parlamentul European. Umanista a avut numeroase declarații oficiale în acest sens și a redactat, la rându-i, scrisori oficiale către autoritățile centrale, pentru soluționarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă oamenii cu deficiențe de auz.

„Sunt onorată de invitație, evident că voi fi, sâmbătă seara, alături de prietenii mei de suflet! Insist să spun că persoanele cu deficiențe de auz nu sunt cu nimic diferite de noi, au ambiții, planuri de viitor, dorința de a munci și învăța, talente și haruri! Nu le place să fie percepuți drept persoane cu dizabilități, pentru că nu e așa! Ei pot cânta și dansa, ca și noi, se pot bucura de viață, la fel cum o facem cu toții! Cei care veți veni la Gala Tinerilor Surzi din România vă veți convinge!”, a declarat umanista Maria Grapini.

Gala va avea momente de cântat prin semne, dans modern, pantomimă, festivitate de premiere, dar va cuprinde și o discuție despre viitorul Filialei  de Tineret din România.

Europarlamentarul Maria Grapini va ține un discurs, în deschiderea evenimentului național.