Timp de două zile, la București, se desfășoară unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul economic, numit Forumul Economic Român, ce reunește nume mari și invitați speciali.

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, invitat special, este speaker, vineri, 19 octombrie, în cadrul panelului “Viitorul IMM-urilor în UE”.  Umanista prezintă perspectiva europeană, cu accent pe IMM-uri, Grapini fiind recunoscută drept un apărător consecvent al acestora.

În cuvântul adresat participanților, europarlamentarul umanist a vorbit despre obstacole si oportunități: “Obstacolele vizează accesul pe piață, insuficienta informare, puterea insuficientă de negociere, accesul la finanțare, costuri mari de administrare si capital insuficient pentru inovare. Soluțiile se găsesc la nivel local, regional, național si european! Administrațiile locale ar trebui să fie primele interesate să susțină IMM –urile, pentru că le aduc bani la bugetul local. Evident că ar putea să prevadă în bugetul local bani pentru promovarea întreprinderilor locale! Mai mult, asociațiile profesionale ar trebui să intre într-un parteneriat și să ajute cu informații prețioase”, a spus Maria Grapini.

Umanista a mers mai departe cu raționamentul, opinând că, la nivel național, ar trebui rezolvată ecuația legislativă privind accesul la achiziții publice, respectiv la finanțare.

“La nivel european, am reușit să trec în Comisie un amendament de creștere a fondului pentru inovare destinat IMM-urilor, cu 800.000 de euro în 2019, dar trebuie ca IMM-urile din România să și reușească sa acceseze acești bani!”, a mai declarat europarlamentarul umanist, Maria Grapini, în cadrul Forumului Economic Român.